Lannoituksen laskenta

Katso ohjevideo lannoituksen laskennasta tästä.

Teollisten lannoitteitten laskenta voidaan tehdä yksitellen jokaiselle kasvulohkolle erikseen, mutta paras tapa on
automaattinen Lannoituksen laskenta kaikille kasvulohkoille kerralla. Tässä menetelmässä valitaan kasvulohkolohkoryhmä tai kaikki kasvulohkot ja annetaan ohjelman valita ensimmäisellä laskennalla jokaiselle lohkolle soveltuvin lannoite. Laskenta käynnistyy Suunnittelu-lehdellä hiiren oikeanapsautus ja valinta Lannoituksen laskenta.

Koska lannoitteita tulee näin tarjolle lukuisia, eikä ole tarkoituksenmukaista hankkia tilalle montaa eri lannoitetta, merkitään käyttöön ne lannoitteet, joita ohjelma ehdotti eniten. Käyttöön merkitsemisen voit tehdä Tarvikkeet > Teolliset lannoitteet -näkymässä sarakkeen K valintaväkäsen avulla.

Kayttoonmerkitseminen

HUOM: Suosikkilannoitevalmistajan valinnalla voit rajata ohjelman tarjoamat lannoitteet haluamaksesi. Valinnan voit tehdä päänäkymän kohdassa Asetukset.

Tämän jälkeen tehdään toinen lannoituksen laskenta vain Käyttöön merkityillä lannoitteilla. Suunnittelu
-sivun Ravinnetarvetaseesta voit tarkistaa lohko kerrallaan miten valituista lannoitteista kertyvät ravinteet kattavat kunkin kasvin ravinnetarpeen. Voit vaihtaa lannoitteen tuplaklikkaamalla Lannoite-tapahtumariviä ja muokkaamalla tapahtumaa määrän tai tarvikkeen osalta haluamaksesi.

Lannoituksen laskenta valinta kayttoonmerkityilla