Karjanlannan laskenta

Katso ohjevideo karjanlannan käytöstä osana lannoitteen laskentaa tästä.

Lisää tarvikevarastoon käytössäsi oleva kotoinen lannoite ja sen varastomäärä välilehdelle Lanta. Täydennä myös lannan analyysipäivämäärä ja lannan ravinnepitoisuudet.

Kun kasvulohkon ravinnetarve on laskettu niin valitse suunnittelulehdellä Karjanlannan / Biolannoitteiden laskenta.

karjanlannan-laskenta

Voit tarkentaa laskentaperusteita mm. estämällä fosforin ylitys, mutta usein tilanne on järkevämpi hoitaa fosforintasauksen avulla. Oletuksena ohjelma tarjoaa karjanlannalla täytettäväksi 80 prosenttia typen (N) tarpeesta, mutta voit säätää arvoa haluamaksesi.

Seuraavassa näkymässä ohjelma suosittelee tarvikkeelle käyttömäärän ja kertoo mahdollisista rajoittavista tekijöistä.

karjanlanta-2_kuva

Suunnittelulehdellä näkyy selkeästi paljonko typpeä jää vielä puuttumaan. Tämä vaje täytetään teollisella lannoitteella.

Sen laskenta käynnistyy hiiren oikean alta Lannoituksen laskenta -toiminnolla. Esivalintaikkunassa on valinnat oletuksena kohdallaan.

teollisen-lannoitteen-laskenta-karjanlannan-paalle

Seuraavaksi aukeaa lista teollisista lannoitteista, joilla puuttuva tarve voidaan kattaa. Suosikkilannoitevalmistajalistan mukaisesti tarjolle tulee yhden tai useamman valmistajan tuotteita. Valitsemalla listalta mieluisin ja vahvistamalla OK, on lannoitteen laskenta kasvulohkolle valmis.

teollisen-lann-valinta-2_kuva