Laskurit


Laskureista on merkittävä apu suunniteltaessa viljelyä. Ympäristösitoumuksessa on lukuisia prosenttiehtoja mm. kasvijakauman ja kasvipeitteisyyden osalta. Välilehtien avulla voit helposti varmistaa ehtojen täyttymisen kunkin aihealueen osalta. Värikoodi kertoo olennaisen: vihreä täyttää ehdon ja punainen ei täytä.

Päänäkymän alalaidassa omiksi välilehdikseen erotettuna laskurit ovat joka tilanteessa käytettävissä. Kun teet muutoksia suunnitelmaan, muista painaa Päivitä -painiketta laskurinäkymän vasemmassa ylälaidassa.

Maatilan tiedoissa esiintyvä ”Tilakeskuksen sijaintikunta” määrittelee onko tilalla ekologisen alan vaatimusta.

Kasvipeitteisyyslaskurin pinta-alat aktivoituvat vasta, kun lohkoille on lisätty tapahtuma Kasvipeitteisyys. Muista myös valita tarkenne ”Aito kasvipeitteisyys” tai ”Kevennetty muokkaus”. Jos lisäät tapahtuman lohkolle, jonka kasvi ei oikeuta kasvipeitteisyyden täyttämiseen, ei myöskään laskurin arvot tältä osin muutu. Laskurit noteeraavat vain lohkot, jotka ovat korvauskelpoisia, joten peruslohkojen tiedot on hyvä tarkistaa myös kuntoon siltä osin.

MUISTA: Laskurit ovat apuvälineitä peltoalan käytön suunnittelussa. Lopulliset valinnat on aina varmistettava Vipu-palvelussa. Käytä Vipu-neuvojaa tukihaun yhteydessä!