Viljavuusnäytteiden kohdistus kasvulohkolle

Ohjattu näytteiden kohdistu

Uudet viljavuusnäytteet kannattaa kohdistaa kasvulohkoille Ohjattu näytteiden kohdistus -toiminnolla. Toiminto poistaa kasvulohkolta vanhat näytteet ja korvaa ne uusilla viljavuusnäytteillä.

Valitsemalla kohteeksi kaikki tilan kasvulohkot (Ctrl + A) tapahtuu näytteiden vaihtaminen todella kätevästi koko tilallan kasvulohkoille.

Ohjattu näytteiden kohdistus perustuu viljavuusnäytteellä olevaan peruslohkotietoon. Jos peruslohkolta on otettu useampi viljavuusnäyte, tallentuu otetut näytteet myös peruslohkon kaikille kasvulohkoille. Poista tarvittaessa kasvulohkolta ylimääräinen viljavuusnäyte.

Vinkki 1:

Tarkasta onko kasvukauden viljavuusnäytteet voimassa ja onko käytössä näytteitä, joilta puuttuu multavuustieto (Työkalut > Tarkista maanäytteet). Vanhat viljavuusnäytteet näkyvät punaisena ja yliviivattuna Viljavuus -välilehdellä.