Kasvinsuojeluaineet

Viljelytarvikkeet -ikkunan Kasvinsuojeluaineet -välilehdellä ylläpidät tilalla olevien kasvinsuojeluaineiden varastoa sekä seuraat suunniteltua ja toteutunutta käyttöä. Ohjelman käyttöönoton yhteydessä lisää kasvinsuojeluainetarvikkeisiin tilalla olevat kasvinsuojeluaineet. Muokkaamalla tarviketta (joko muokkaus-painike tai tuplaklikkaus) pääset antamaan Varastotapahtumien (kuvan painike nro 1) kautta varaston alkusaldon tai mahdolliset ostot ja myynnit. Viljelytapahtumien kautta tapahtuva aineen käyttö päivittyy varastosaldoon automaattisesti.

Kuvan painike nro 2 avaa Seokset -osion. Muodosta käyttämäsi kasvinsuojeluaineseokset ensin tänne seoksiin, jonka jälkeen voit käyttää niitä kätevästi suunnittelussa ja toteutuksessa joko yhdelle lohkolle tai kasvulohkoryhmälle.

Lisää

Lisäät kasvinsuojeluaineet välilehdelle poimimalla ne siirtovalintalistasta, joka sisältää yleisimmät Suomessa myynnissä olevat kasvinsuojeluaineet. Ellei luettelosta löydy tilalla käytettävää kasvinsuojeluainetta, ilmoita siitä Suonentieto Oy:lle niin lisäämme uudet aineet seuraavaan päivitykseen. Ainetta valittaessa voidaan hyödyntää suodatuksia pohjavesialuekäytön-, vesistörajoitteen tai perättäiskäytön osalta.

Muokkaa

Voit muokata hintaa, varastomäärää ja varastoyksikköä. Voit muuttaa kasvinsuojeluaineen nimen.

Näkymän suodatus

Tarvikenäkymän suodatus muokattavan vuoden ja aikaisempien vuosien välillä löytyy vasemman yläreunan alasvetovalikosta. Oletuksena näkyvissä muokattavan vuoden tarvikkeet.

Ponnahdusvalikon toiminnot (hiiren oikealla)

Poista käyttämättömät

Poistat kaikki suunnittelussa tai toteutetussa käyttämättömät kasvinsuojeluaineet välilehdeltä.

Näytä käyttö

Saat näkyviin kyseisen kasvinsuojeluaineen suunnitellun ja toteutuneen käytön eri kasvulohkoilla käsiteltävänä vuonna.

Sallittu pohjavesialueella tai vastaavat muut rajoitteet

Valinnalla voit suodattaa tilavarastossa olevia aineita kyseisen rajoitteen mukaisesti ja valita näin oikeita aineita käyttöön.