Siemenet ja taimet

Viljelytarvikkeet -ikkunan Siemenet -välilehdellä ylläpidät tilalla olevien siementen varastoa sekä seuraat suunniteltua ja toteutunutta käyttöä. Ohjelman käyttöönoton yhteydessä lisää tilan siemenluetteloon varastossa olevat siemenlajikkeet ja varastomäärät. Varastotapahtumat -painikkeen avulla hallitset niin alkusaldon syöttämisen kuin myöhemmin tapahtuvat ostot ja myynnit. Siemenen käyttö viljelytapahtumien yhteydessä päivittää Varasto Nyt -saldoa automaattisesti.

Lisää siemenet poimimalla ne siirtovalintalistasta, joka sisältää yleisimmät Suomessa käytettävät kasvit ja lajikkeet. Ellei luettelosta löydy tilalla käytettävää siementä, valitse luettelosta lähinnä vastaava ja muuta ominaisuudet toiminnolla Muokkaa.

Voit muokata hintaa, varastomäärää ja muita ominaisuuksia, esim. tuhannen siemenen painoa (1000 sp) ja itävyyttä sekä valita siemenluokan. Voit muuttaa siemenen nimen tilannetta vastaavaksi.