Teolliset lannoitteet

Teolliset lannoitteet-välilehdellä ylläpidät tilalla olevien teollisten lannoitteiden varastoa, sekä seuraat suunniteltua ja toteutunutta käyttöä. Voit halutessasi rajata lannoitteen laskennassa käytettäväksi vain Käyttöön merkittyjä lannoitteita. Valinnan teet napsauttamalla sarakkeessa -K- haluamasi rivin kohdalle valintaväkäsen.

Teollinen lannoite lehti

Ohjelma lisää lannoitteen Teolliset lannoitteet -välilehdelle, jos sille on viljelysuunnitelmassa suunniteltua tai lohkokirjanpidossa toteutunutta käyttöä. On suositeltavaa, että ohjelman käyttöönoton yhteydessä tilalla varastossa olevat lannoitteet lisätään Teolliset lannoitteet-välilehdelle ja niille syötetään varastomäärät. Tämä tapahtuu Lisää tarvike -painikkeen avulla. Kun lannoite on lisätty ja se esiintyy välilehden listalla, niin tuplaklikkaamalla lannoiteriviä avautuu mahdollisuus merkitä Varastotapahtuma. Ensimmäisellä kerralla kyseessä on alkusaldon syöttäminen. Halutessasi voit antaa lannoitteelle kuten muillekin tarvikkeille hinnan.

Vinkki: Nimeä lannoite-erät selkeästi vaikka varastopaikan tai saapumisajankohdan mukaan. Eräkohtainen ajattelu lannoitteiden varastoon merkitsemisessä sekä niiden käyttämisessä auttaa pitämään varastokirjanpidon kunnossa. Vanhoista eristä on hyvä päästä eroon myös täällä ohjelmassa kuten elävässä elämässäkin tehdään. Varastohävikit ja erien yhdistämiset voi tehdä Varastotapahtumien kautta Lisäys tai Poisto -valintojen avulla. Selitekenttään merkintä tapahtuman laadusta.

Näkymän suodatus

Tarvikkeen suodatus muokattavan vuoden ja aikaisempien vuosien välillä löytyy vasemman yläreunan alasvetovalikosta. Oletuksena näkyvissä muokattavan vuoden tarvikkeet. Huomio! Älä tee tarpeettomasti muutoksia edellisen vuoden lannoitteisiin, sillä nämä muutokset vaativat kaikkien muutetun vuoden jälkeisten vuosien uudelleen laskennan.

Näytä käyttö (ponnahdusvalikko avautuu hiiren oikealla)

Toiminto näyttää kyseisen lannoitteen suunnitellun ja toteutuneen käytön eri kasvulohkoilla käsiteltävänä vuonna.