Yrityksen valinta

Käynnistettäessä ohjelma avautuu Yrityksen valinta -ikkunaan. Hankittu lisenssi määrittelee miten montaa yritystä ohjelmassa voidaan käsitellä. Yhdellä yrityksellä tarkoitetaan maatilakokonaisuutta, joka on tukea hakeva yksikkö ja se voi koostua useista omista tai vuokratuista kiinteistöistä.

Yrityksen lisäyksen yhteydessä yritykselle voidaan antaa vapaamuotoinen tunnus. Suodatushaku toimii kaikista kentistä, joten oikea yritys löytyy isostakin joukosta helposti. Lisäys-, muokkaus- ja poistopainikkeilla hallitset yritysvalikkoa ja voit tehdä siitä mieleisesi.

Tulostin -painikkeesta avautuu mahdollisuus tulostaa yritysluettelo yhteystietoineen tai siirtää se vaikkapa exceliin muokattavaksi. Sieltä voi tulostaa myös osoitetarrat ja käyttöraportin. Käyttöraporttilta näet milloin yritys on lisätty tai poistettu. Miten kauan olet viettänyt siellä aikaa tai ylipäätään kuka yrityksessä on käynyt, jos ohjelmaa käyttää useampi henkilö.

Voit halutessasi lukita yrityksen salasanan taakse avain-painikkeella.

Kassakaappi-kuvake ilmentää varmuuskopiointia. Varmistamalla tietokannan riittävän usein säästyt ylimääräiseltä työltä koneen rikkoutuessa yllättäen. Tietokannan varmistus eli varmuuskopio sisältää kaikki yritysvalikossa esiintyvät yritykset. Myös jokaisen yrityksen kaikki kasvukaudet ovat varmistuksessa mukana.

Moniyritysversiossa on mahdollista tehdä yhdestä yrityksestä oma siirtotiedosto tai palauttaa asiakkaan aineisto siirtotiedostona uudelle yrityspaikalle.

Lisenssitietojen muokkaus tapahtuu sertifikaatti -ikonin kautta. Lisenssin muutos vaatii ohjelman sammutuksen ennen kuin se astuu voimaan.

Ohje -valikon kautta voi ladata neuvonnan pyynnöstä Etähuolto -ohjelman, tarkastaa onko koneellasi uusin versio ohjelmasta ja lukea viimeisimmistä muutoksista Lue Minut ohjeen kautta. Ohje -valinta aukaisee ohjelman support -käyttöohjeen selaimelle.

Ohje -valikon Tietoja ohjelmasta kertoo yksityiskohtaisemmin käytössä olevan version ja sen julkaisupäivämäärän. Täältä voi laittaa päälle tai pois päältä päivityksen automaattisen tarkastuksen. Mikäli tarkastus on päällä, ohjelma kertoo yrityksen valinnassa uudesta saatavilla olevasta päivityksestä erillisellä nuoli -painikkeella. Toiminto vaatii nettiyhteyden.