Tapahtuman lisäys

Lohkokirjanpito koostuu viljelyyn liittyvien tapahtumien muistiinmerkitsemisestä.

Voit lisätä joko yhden tai useamman tapahtuman kasvulohkolle tai kasvulohkoryhmälle. Voit halutessasi myös kopioida tapahtumat toiselta lohkolta toiselle. Näillä ryhmäsyöttötoiminnoilla nopeutat viljelymuistiinpanojen tekoa ja hallitset isotkin tilakokonaisuudet helposti.

Katso video tapahtumien lisäämisestä tästä.

Esimerkki 1.

Valitse Kasvulohkolistalta jokin ohralohko ja valitse hiiren oikean takaa Valitse samat kasvit ja lajikkeet. Kaikista ohralohkoista muodostuu näin kasvulohkoryhmä, jolle voit samalla kerralla lisätä yhden tai usemman tapahtuman. Tapahtuman lisäys käynnistyy joko painamalla Suunnittelu- tai Toteutusvälilehdillä plus-painiketta tai valitsemalla hiiren oikean takaa Lisää tapahtuma.

Avautuvassa listassa esiintyvät aikaisemmin käyttämäsi viljelytapahtumat tai jos käytät ohjelmaa ensimmäistä kertaa, niin listalla on 20 eniten käytettyä tapahtumaa. Laajan tehtävälistan saat näkyviin valitsemalla Näytä kaikki.

Voit suodattaa haluamaasi tapahtumaa tai tarviketta kirjoittamalla suodatuskenttään muutaman merkin tarvikkeen, lajikkeen tai tapahtuman nimestä.

Valitse vaikkapa perusmuokkaus-, kylvömuokkaus- ja siementapahtuma siirtolistan vasemmalta puolelta oikealle.

lisaa-tapahtuma-klryhmalle

Voit seuraavissa avautuvissa näkymissä antaa tapahtumille tarkempia tietoja (hinta/h, siemenen kylvömäärän kg/ha ja hinnan). Tapahtumat tallentuvat kerralla kaikille kasvulohkoille.

siemenen-lisaaminen

Esimerkki 2.

Voit lisätä kasvulohkolle tapahtumaksi aikaisemmin käyttämäsi tapahtuman tarvikkeineen, koska ohjelma muistaa ja tarjoaa sitä.

lisaa-tuttu-tarvike

Esimerkki 3.

Jos olet tehnyt jollekin lohkolle hyvän viljelysuunnitelman ja haluat kopioida sen toiselle kasvulohkolle, niin toimi näin:

*valitse kasvulohko, jota olet muokkaamassa

*suunnitteluvälilehdellä hiiren oikea > Kopioi toisen lohkon suunnittelusta

*valitse listalta se kasvulohko, jolta haluat suunnitelman kopioida

kopioi-suunnitelma