SaaS yhteys Mac koneessa

Tarvitset koneellesi Microsoft Remote Desktop sovelluksen SaaS-yhteyden muodostamiseen.

Huolehdithan aina sovelluksen päivittämisestä, koska yhteyden ottaminen ei onnistu muuten kuin uusimmalla versiolla!

Microsoft Remote Desktop 10 asennus

Etsi sovellus AppStoresta hakusanalla Microsoft Remote Desktop 10. Sovellus on ilmainen. Sovellus asennetaan painamalla Asenna-painiketta (alla olevan kuvan Hae -painike muuttuu Asenna-painikkeeksi).

Suositeltu tapa yhteyden muodostamiseen

Voit käyttää RDP-sovelluksen Workspaces -ominaisuutta SaaS-yhteyden muodostamiseen. Lisää uusi resurssi valitsemalla Workspaces-välilehti.

Klikkaa Add Workspaces.

Kirjoita kenttään osoite https://rds.suonentieto.fi. Klikkaa Add.

Valitse User account-kohtaan tunnuksesi. Tällöin tunnuksia ja salasanoja ei tarvitse syöttää, kun otat SaaS-palveluun yhteyttä.

Lopuksi paina Add-painiketta, jolloin yhteys tallentuu.

Tämän jälkeen sovelluksen Workspaces- listauksessa tulisi näkyä Work Resources otsikon alla kuvake. Yhteyden voit käynnistää klikkaamalla SelectorApp-kuvaketta.

Vinkkejä

Syötä käyttäjätunnus muodossa saas.suonentieto.fi\käyttäjätunnus.

Tallennuspolun asettaminen on tärkeää, koska muuten et voi tallentaa dokumentteja omalle koneellesi.

Drive kohtaan tulee valita koneelta hakemisto, johon haluat tallentaa SaaS-palvelun dokumentteja. Lisää Finderiin Documents-kansion alle esim. SaaS-kansio. Valitse tämä kansio tallennuskansioksi.

Varmista myös, että kohdat Clipboard, Drive ja Printers ovat valittuna.

User Accountin lisääminen

Avaa Microsoft Remote Desctopin asetuksista Preferences. Mene User Account-välilehdelle ja lisää +-painikkeella uusi. Kirjoita Username-kenttään tunnus muodossa saas.suonentieto.fi\käyttäjätunnus. Lisää salasana ja paina Add- painiketta.