Salasanan vaihto SaaS-palveluun

Salasanan itsehallinnointi

Suonentiedon SaaS-palvelussa käyttäjän tulee itse muodostaa ja asettaa salasana.  Järjestelmä tarkistaa, että salasanan turvallisuusvaatimukset monimutkaisuuden ja pituuden suhteen täyttyvät.

Itsehallinnoinnin ehdoton edellytys on, että SaaS-käyttäjätunnuksellesi annettu sähköpostiosoite on oikein ja että se on käytössä. Mikäli sähköpostiosoitteesi ei ole oikein, itsehallinnointi ei ole käytettävissä, sillä käyttäjä ei voi tunnistua ja vahvistaa käyttöoikeuttaan.

Salasanan luominen tai uudelleen asettaminen

Salasanan itsehallinnoinnin avulla voit muodostaa ja asettaa itsellesi uuden salasanan seuraavissa tilanteissa:

• kun otat SaaS-palvelun ensimmäisen kerran käyttöösi tai
  • olet unohtanut käyttämäsi salasanan.

Voit tilata viestin sähköpostiisi  salasanan luomiseksi tai uudelleen asettamiseksi. Tilaaminen tapahtuu SaaS-palvelun Tunnistaudu-lomakkeella.

Tunnistaudu-lomake salasanan vaihtamislinkin tilaamiseen

Uutena käyttäjä saat Tervetuloa Suonentiedon SaaS-käyttäjäksi sähköpostin, jossa on käyttäjätunnuksesi, ohje ja liitteenä RDP-kuvake.
Viestissä oleva weblinkki ohjautuu Tunnistaudu-lomakkeelle, jossa voit vahvistaa sähköpostiosoitteesi.

Mikäli olet jo aikaisemmin käyttänyt SaaS-palveluamme ja olet unohtanut salasanasi tai muuten haluat asettaa uudelleen salasanasi,

Pääset Tunnistaudu-lomakkeelle tästä linkistä https://saastunnus.suonentieto.fi/ask

Syötä Käyttäjätunnus ja sähköpostisosoitteesi sekä paina Lähetä.
Palvelumme lähettää sinulle sähköpostin sisältäen weblinkin Luo uusi salasana-lomakkeelle.
Jos et löydä sähköpostia Saapuneet-kansiosta, tarkista myös roskapostikansiosi.
Linkki on voimassa 60 minuuttia. Jos aikaraja ylittyy pyydä uusi vaihtolinkki.

Linkistä avautuu Luo uusi salasana-lomake, jossa tarkemmat ohjeet uuden salasanan muodostamiseksi.

Salasanan muodostamisen jälkeen, voit kirjautua palveluun.

Huomioi tietoturva

Tallenna luomasi salasana turvalliseen paikkaan. Älä säilytä sitä selväkielisessä muodossa tietokoneellasi tai kännykässäsi. Jos epäilet, että salasanasi on vuotanut jonkun muun tietoon, vaihda salasanasi viipymättä uudeksi.

Salasanan vaihtaminen kun olet jo kirjautuneena

Salasanan voi vaihtaa myös palveluun kirjautumisen jälkeen.
Sovellusvalitsin-ikkunassa vasemmassa alakulmassa napsauta  Vaihda salasana.

Syötä vanha salasana, ja uusi salasana kahdesti.

Syöttämisen jälkeen napsauta Vaihda Salasana-painiketta.
Saat ilmoituksen onnistuneesta salasanan vaihdosta. Mikäli salasanan vaihto ei onnistunut tarkista, että syötit vanhan salasanan oikein ja että uuden salasanan turvallisuusvaatimukset täyttyvät.

Salasanan turvallisuusvaatimukset

Pituus vähintään 10 merkkiä,
sisältäen vähintään 1 iso kirjain (A-Z),
1 pieni kirjain (a-z),
1 numero (0-9),
1 symboli (! # % & / ( ) = ? + ’ ^ @ $ { } ~ < > , . _ ; : *).

Huomio

Mikäli käytät Talousmobiili Ostolaskut, Tulosraportointi tai Kuvaa kuitti- työkaluja, käytä uutta salasanaa kirjautuessasi Talousmobiileihin.