Taloushallinto

Suonentiedon talous- ja palkkaohjelmien ohjeet sisältävät ohjeet kirjanpidolle, laskutukselle, ostoreskontralle ja palkanlaskennalle.

Yksittäiseen taloushallinnon ohjeeseen pääset klikkaamalla oikealla  olevasta valikosta aiheen, johon haluat tutustua. Myös oikeassa yläkulmassa olevaa hakua, voit käyttää sopivan ohjeen etsimiseen.

Sisäinen pankkiyhteys eli Pankkien Web Services-yhteys Suonentiedon taloushallinnossa

Sisäinen pankkiyhteys, lyhyemmin WS-yhteys on julkaistu kesäkuussa 2019 ohjelmistoon ja SaaS-palveluun. Toiminnallisuus tehostaa ja tekee helpoksi maksuliikenteen ja tiliraportoinnin hoitamisen suoraan ohjelman sisältä. Katso tästä ohjeet käytöstä

Ostolaskut ja palkanmaksut voi lähettää suoraan ohjelmasta pankin maksatukseen ja pankista tulee vahvistus veloituksesta (tai mahdollisesta hylkäytymisestä). Myös laskutuksen viitesuoritukset saa suoraan myyntilaskuille ja konekielisen tiliotteen kirjanpitoon.

Uusi ominaisuus helpottaa maksujen käsittelyä ja hallintaa ilman erillistä verkkopankkimaksamista. Tällöin kirjanpito syntyy samalla, kun laskuja maksetaan.

WS-yhteys sisältää yhteyden Osuuspankin, Nordean, POP-pankin, Säästöpankin, Handelsbankenin ja Aktian järjestelmiin.

Jos sinua kiinnostaa saada ominaisuus käyttöön ensimmäisten joukossa, ota yhteyttä Suonentiedon myyntiin myynti@suonentieto.fi

Tulorekisteri

Kansallinen tulorekisteri astui voimaan 1.1.2019. Lue tästä, mitä se tarkoittaa palkanlaskennassa.

Käytä Supportin oikeassa yläkulmassa olevaa  Haku-kenttää hakemalla sanalla tulorekisteri löytääksesi eri ohjeet, joissa kerrotaan tilannekohtaisesti tulorekisteriin liittyvistä toiminnoista, asetuksista ja ohjauksista.

Vapsa verkkoasiointipalvelu Suonentiedon asiakkaille

Vapsa-palvelusta Suonentiedon asiakas voi ladata ohjelmalisenssiin liittyvän uusimman päivitysjulkaisun, nähdä huoltosopimuksen tilan, nähdä päivitysavaimen sekä ylläpitää omaa sähköpostiosoitettaan. Vapsa sisältää myös ohjelman käyttövinkkejä ja keskustelupalstan.

Katso ohje, miten rekisteröidyt Vapsaan tai tilaat uuden salasanan

Vuoden 2018 tilinpäätöksien ja verolomakkeiden ohjeet

Maatalouden verotilinpäätös (lomake 2 2017): https://www.youtube.com/watch?v=uwSjJ6V29eo

Verolomake 5 video-ohje: tulossa

Verolomake 6A video-ohje: tulossa

Ohje PDF-dokumenttien oletusohjelman vaihdosta

Video-ohje: https://www.youtube.com/watch?v=yeYCireRWZY