Taloushallinto

Suonentiedon talous- ja palkkaohjelmien ohjeet sisältävät ohjeet kirjanpidolle, laskutukselle, ostoreskontralle ja palkanlaskennalle.

Yksittäiseen taloushallinnon ohjeeseen pääset klikkaamalla oikealla  olevasta valikosta aiheen, johon haluat tutustua. Myös oikeassa yläkulmassa olevaa hakua, voit käyttää sopivan ohjeen etsimiseen.

Tiedote palkanlaskennan käyttäjille – 29.12.2021

Hyvä Suonentiedon palkanlaskentaohjelman asiakkaamme ohjelmajulkaisussa 2021.22 palkkojen siirtotositteen muokkaaminen kirjanpidossa estettiin. Muutos menettelyyn siirtotositteen korjaamisessa johtui kirjanpitosäädösten Audit Trail -periaatteesta. Lähtökohtaisesti mikäli kirjanpidossa on tarve tehdä muutoksia palkkatositteen kirjauksiin, tulisi näistä tehdä erillinen muistiotosite sen sijaan, että muokkaa palkanlaskennasta siirrettyä tositetta.

Palkkojen siirtotositteen korjaaminen kirjanpidossa rajoitettuna
Oheisessa tiedotteessa on kerrottu  toteutetusta palkkojen siirtotositteen muutoksen perusteista ja miten viikolla 52 (2021) olevassa julkaisussa versio 2022.11 siirtotositteen muokkaus on jatkossa rajoitetusti mahdollista. Katso tiedote (PDF)

Sisäinen pankkiyhteys eli Pankkien Web Services-yhteys Suonentiedon taloushallinnossa

Sisäinen pankkiyhteys, lyhyemmin WS-yhteys on julkaistiin kesäkuussa 2019 ohjelmistoon ja SaaS-palveluun. Toiminnallisuus tehostaa ja tekee helpoksi maksuliikenteen ja tiliraportoinnin hoitamisen suoraan ohjelman sisältä. Katso tästä ohjeet käytöstä

Ostolaskut ja palkanmaksut voi lähettää suoraan ohjelmasta pankin maksatukseen ja pankista tulee vahvistus veloituksesta (tai mahdollisesta hylkäytymisestä). Myös laskutuksen viitesuoritukset saa suoraan myyntilaskuille ja konekielisen tiliotteen kirjanpitoon.

Uusi ominaisuus helpottaa maksujen käsittelyä ja hallintaa ilman erillistä verkkopankkimaksamista. Tällöin kirjanpito syntyy samalla, kun laskuja maksetaan. WS-yhteys sisältää yhteyden Osuuspankin, Nordean, POP-pankin, Säästöpankin, Handelsbankenin ja Aktian järjestelmiin.

Jos sinua kiinnostaa saada ominaisuus käyttöön ota yhteyttä Suonentiedon myyntiin myynti@suonentieto.fi

Verokorttien nouto (2022)

Tiesithän että verokortit saat näppärästi suoraan ohjelmaamme. Maatalousneuvoksen ja Balanssin käyttäjät voivat tilata työntekijöiden verokortit suoraan verohallinnosta tulorekisterivarmenteen avulla.

Verokorttien nouto vuodelle 2022 on mahdollista 28.9.2021 – 15.2.2022 välisenä aikana. Verokortit voi noutaa aikanaan, kun ne ovat muodostuneet, arviolta marras-joulukuussa. Verokortit tulevat voimaan 1.2.2022. Muistathan, että muutosverokortit tulee työntekijöiden toimittaa aina itse työnantajalle.

Tulorekisteri

Kansallinen tulorekisteri astui voimaan 1.1.2019. Lue tästä, mitä se tarkoittaa palkanlaskennassa.

Käytä Supportin oikeassa yläkulmassa olevaa  Haku-kenttää hakemalla sanalla tulorekisteri löytääksesi eri ohjeet, joissa kerrotaan tilannekohtaisesti tulorekisteriin liittyvistä toiminnoista, asetuksista ja ohjauksista.

Vapsa verkkoasiointipalvelu Suonentiedon asiakkaille

Vapsa-palvelusta Suonentiedon asiakas voi ladata ohjelmalisenssiin liittyvän uusimman päivitysjulkaisun, nähdä huoltosopimuksen tilan, nähdä päivitysavaimen sekä ylläpitää omaa sähköpostiosoitettaan.

Katso ohje, miten rekisteröidyt Vapsaan tai tilaat uuden salasanan

Vuoden 2020 tilinpäätöksien ja verolomakkeiden video-ohjeet

Vuoden 2021 tilinpäätöksien ja verolomakkeiden video-ohjeet

Ohje PDF-dokumenttien oletusohjelman vaihdosta

Video-ohje: https://www.youtube.com/watch?v=yeYCireRWZY

Ohjelman asennusohjeet

Ohjelman asennusohjeet uudelle koneelle sekä päivityspalvelun ohje löytyy täältä.