Ajon kirjaus

Ajon kirjauksen tiedot annetaan Matkan tiedot-nimisessä ikkunassa.

Matkan tietoihin tulee valita henkilö (1), jonka tekemä matka on. (Tätä tarvitaan etenkin, jos ajosta tehdään matkalasku.) Jos valintalistalta ei löydy matkan tehnyttä henkilöä, pääsee henkilötiedot lisäämään ”kolmen pisteen”-painikkeen kautta Henkilörekisteriin.

Ajon kohde -tieto  (3) vaikuttaa, siirtyykö tietoa ajosta esimerkiksi verotilinpäätökseen tai voidaanko siitä tulostaa matkalasku.

Ajoneuvo-kohdassa (5) valitaan ajoneuvo, jolla matka on suoritettu tai jos matkalla ei ole käytetty omaa tai yrityksen ajoneuvoa, niin valitaan Pelkkä päivärahalaskenta/ei ajoneuvoa.

Kun kyse on kotimaan matkasta, niin kohdassa 6 klikkaamalla valinnan päälle, ohjelma laskee automaattisesti kotimaan päivärahan annetun lähtö- ja tuloajan (2) perusteella.

Uuden ajokirjauksen voi lisätä suoraan Lisää matka -painikkeella tai näppäimistöltä Shift +Ins.