Arvonlisäveroilmoituksen lähettäminen ohjelmasta tulorekisterivarmenteella


Lähetys tapahtuu TYVI-painikkeen jälkeen avautuvasta Sähköinen ilmoittaminen -ikkunasta Lähetä Veroon -painikkeella. Painike on näkyvillä ja lähetys mahdollinen, kun ohjelmassa on noudettuna Tulorekisterivarmenne ja ohjelmanlisenssi sisältää  MaatalouskirjanpitoPlus- tai LiikekirjanpitoPlus- ominaisuuden.

 

Tulorekisterivarmenteesta voit lukea tarkemmin Tulorekisterivarmenne hakemuksesta ja varmenteen noutamisesta ohjelmaan

 

 

Lähetä Veroon-painikkeen jälkeen ohjelma kysyy Tulorekisterivarmenteen käyttösalasana. Lähetys toteutuu, kun käyttäjä antaa varmenteelle määritellyn käyttösalasanan.

Lähetyksen lopuksi käyttäjälle tulee ilmoitus lähetyksestä.

 

Yksittäisen arvonlisäveroilmoituksella ovat tiedot: Tila ja Lähetetty.

Tila (1)

  • Muodostettu -arvo:  ilmoitus on tulostettu verolomakkeelle tai tallennettu tiedostoksi. Tallennettaessa tyviaineistoksi tulee tiedosto lähettää Veroon esimerkiksi Ilmoitin.fi-palvelun kautta.
  • Valmis-arvo : ilmoitus on lähetetty suoraan ohjelmasta Veron rajapintaan.

 

Lähetetty (2) -kohdassa on tieto

  • Arvonlisäveroilmoituksen ilmoituksen rajapintaan lähetys-, tyviaineiston muodostamis- tai lomakkeen (pdf) tulostamisajankohta.

Arvonlisäveroilmoituksen korjaus tehdään lisäämällä olemassa olevalle verokaudelle uusi ilmoitus, josta ohjelma muodostaa korjausilmoituksen.

 

Ohjelmasta suoraan lähetetyt ilmoitukset voit tarkistaa OmaVero-palvelusta muutaman päivän viiveellä. Verohallinto ei tarjoa rajapinnan kautta lähetetyille veroilmoituksille vahvistustietoa ohjelmaan.