Sähköinen ilmoittaminen

Toiminnolla tehdään siirtotiedosto, joka lähetetään Tyvi -operaattorin välityksellä eteenpäin (esim. Ilmoitin.fi). Voit tehdä siirtotiedoston arvonlisäveroilmoituksista, tuloveroilmoituksista, työnantajasuorituksista ja vuosi-ilmoituksista.

Siirtotiedoston polku -kohdassa näkyvissä polku, johon ohjelma tekee välitettävän tiedoston. Polun muuttaminen tapahtuu kirjanpidon puolella Perustiedot < Ohjaustiedot < Yleiset asetukset -välilehdellä ja Palkanlaskennassa Perustiedot < Ohjaustiedot

Valitse aineisto(t)

Valitse ne aineistot, joista tehdään siirtoaineisto välitettäväksi. Päälomakkeista muodostuu 2-lomake omaan tiedostoonsa ja 2C omaan tiedostoonsa. Muut aineistot -kohdassa valituista aineistoista ohjelma tekee omat siirtotiedostot.

Seuraava -painikkeelle ohjelma tarkastaa siirtotiedostot ja aukeaa Tarkastuksen tulos sivu

Tarkistuksen tuloksessa näkyy onko tehdyt siirtotiedostot Ok. Jos tiedostossa on virheitä, niin ne näkyvät tässä ja ne täytyy mennä ohjelmaan korjaamaan. Korjausten jälkeen pitää tehdä siirtotiedostot uudelleen.

Avaa sivusto -kohdasta pääset Ilmoitin.fi -palveluun lähettämään siirtotiedostot eteenpäin.

Avaa -painikkeesta aukeaa resurssienhallinta ja se kansio johon siirtotiedosto on tallennettu.

SUOSITELTAVA TOIMINTAMALLI ENSIKERTALAISELLE:

Tässä yksinkertaisessa mallissa lähetetään yksi tiedosto kerrallaan Ilmoitin-palvelun kautta verottajalle.

1. Avaa seleimeesi valmiiksi Ilmoitin.fi sivusto ja kirjaudu sinne sisään joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi (yleisin tapa viljelijöillä eli luonn. henkilöillä) tai Katso-tunnisteilla (kuolinpesät ja yhtymät).
  2. Jatka samanaikaisesti Taloushallinto -ohjelman käyttöä. Selainta ja ohjelmaa voi käyttää yhtäaikaisesti, nostat vain kulloisenkin ohjelman tehtäväpalkista aktiiviseksi aina kun sitä tarvitset.
  3. Hakeudu Taloushallinto-ohjelmassa maatalouden tilinpäätökseen, jossa näkyvät välilehtinä tulot, menot, korjauserät jne. Paina tässä näkymässä työkalupalkin TYVI-painiketta.
  4. Avautuvassa ikkunassa vastaat Kyllä. Seuraavaksi avautuvassa ikkunassa laita väkänen vain kohtaan Maatalouden veroilmoitus 2. Paina Seuraava.
  5. Tarkastuksen tuloksen ollessa OK paina Avaa. Tulee ilmoitus, että siirtotiedosto on muodostettu. Paina OK. Nyt kyseinen siirtotiedosto on tallentunut myös leikepöydällesi. Näet sen samalla avautuneessa ikkunassa siinä kansiossa, johon se ohjaustietojen mukaan sinulla tallentuu.
  6. Ota nyt selain käyttöösi eli napsauta alalaidan tehtäväpalkista selaimesi (Crome tai Mozilla tai IE ) kuvaketta, jolloin Ilmoittimen sivu tulee sinulle päällimmäiseksi. Valitse Aineiston lähetys -toiminto ja sen jälkeen Valitse tiedosto -toiminto. Avautuvassa näkymässä kursori on valmiiksi Tiedoston nimi -kentässä. Pidä vasemmalla kädellä CTRL-painike pohjassa ja napsauta samaan aikaan V-painiketta (tämä = Liitä -komento) jolloin leikepöydälläsi valmiina ollut Maatalouden 2-lomakkeen sähköinen tiedosto kopioituu Ilmoittimen tiedostokenttään. Paina Avaa. Tiedosto siirtyy Ilmoittimen tarkastusvaiheeseen. Anna komento Tarkasta.
  7. Kun tarkastuksen tulos on OK niin sinulla on mahdollisuus painaa painiketta Lähetä. Nyt veroilmoituksesi on lähtenyt verottajalle.
  8. Toimi vastaavalla tavalla myös Metsätalouden 2C-lomakkeen osalta. Eli hakeudut metsätalouden tilinpäätökseen, painat TYVI ja etenet samoin kuin edellä.
  9. Tee samoin myös Energiaveron palautushakemuksen ja Arvonlisäveroilmoituksen osalta.
  10. Voit tarkastella Ilmoittimen osiosta Arkisto jättämiäsi verolomakkeita. Näin varmistut, että lähettäminen on onnistunut.