Kirjanpidon tositteen kirjaus

Työkalurivin painikkeet

-painikkeella Tositemallin lisääminen ja poistaminen. Lisää toiminnosta Kirjanpidon tositemallit

-painikkeella Tulosta tiliote (CTRL + P) ja Oma tosite (CTRL + O)

-painikkeella Omaisuus- ja lainakohteet -ikkunaan ylläpitämään kohteita

Uuden tositteen lisääminen

-painikkeella, Shift+Insert tai PageDown viimeisessä tositteessa. Ohjaustiedoissa voi valita myös, että tyhjällä vientirivillä Enteriä klikkaamalla lisää uuden tositteen.

Tositteen poistaminen

-painikkeelle. Jos tosite poistetaan olemassa olevien tositteiden välistä, niin tositteelle jää 1 vientirivi jonka tilinumero -kenttään tulee Z999. Ohjelman tuottamia ns. järjestelmätositteita ei aina voi poistaa.

Tositteen tiedot

Tositteen tiedoissa Tositelajin voit vaihtaa tositteelle ennen kuin teet kirjauksia. Jokaisen tositelajin numerointi alkaa tositenumerosta 1.

Päiväyksen voit syöttää suoraan päiväys -kenttään tai painamalla hiirellä kalenterikuvakkeesta.

Päiväyksen ja Merkitty -tiedon voi muuttaa kirjauksien teon jälkeenkin.

Merkitty -valinta päällä voit kirjoittaa näkyvään kenttään tiedon, miksi tosite merkitty. Tieto tulostuu Merkityt tositteet -raportille (Tulosteet < Merkityt tositteet). Tositteet näkyvät pääikkunassa keltaisella värillä.

Lisätiedot -kenttään voit kirjoittaa lisätietoja tositteesta. Tämä tieto ei tulostu millekkään raportille.

-painikkeelle tositteelle voi lisätä liitetiedoston

Vientirivit

– painikkeella lisätään vientirivi. Ins-painikkeella voi lisätä vientirivin väliin.

– painikkeella poistetaan aktiivisena, valittuna vientirivi

-painikkeella tai Shift+Enter Lisää alv:n (ohjaustiedoissa verolliset summat) / Erottaa alv:n (ohjaustiedoissa verottomat summat)

-painikkeella tai Ctrl +Enter Arvonlisäveroton kirjaus verolliselle tilille

-painikkeella tai F11 siirtyy vientiriviltä kustannuspaikkajako -ikkunaan ( ei Maatalousneuvos perus -lisenssillä)

-painikkeella Maitotilitapahtumien lukeminen kirjanpitoon. Lisää toiminnosta Maitotilitapahtumien luku tositteiksi

Tositteiden selaaminen

-painikkeilla tai PageUp- ja PageDown-näppäimillä