Tase-erittely

Tase-erittelyt ovat osa tilinpäätöksen laatimista. Erittelyissä avataan taseen tilien sisältö yksityiskohtaisesti. Ne tulee lisäksi vahvistaa allekirjoituksilla.

Tase-erittelyn laatiminen

Tase-erittelyn muodostaminen on sijoitettu Tilinpäätös-valikkoon.

Avaa tilin valinta Tase-erittely -ikkunassa vihreällä plus-painikkeella tai klikkaamalla Tilinro-kentän vieressä olevaa kolmepistettä-painiketta. Tilin valinta -ikkunassa näytetään saldolliset taseen tilit. Voit syöttää tilinumeron myös suoraan Tilinro-kenttään.

Kirjoita Selite ja syötä myös Summa-kenttään lisäselvityksen määrä. Samalle tilinumerolle voi syöttää useita seliterivejä.

Tuloste

Tase-erittely tulostetaan ikkunan yläkulmassa olevalla printterinapilla. Voit valita päänäkymässä, tulostetaanko erittelyyn allekirjoitusosio. Erittelyn voi tallentaa Excel-tiedostoksi tai .rtf-tiedostoksi, jolloin tulosteen jatkomuokkaaminen on mahdollista.