Tuloveroilmoituksien lähettäminen ohjelmasta tulorekisterivarmenteella

Lähetys tapahtuu TYVI-painikkeen jälkeen avautuvasta Sähköinen ilmoittaminen -ikkunasta Lähetä Veroon -painikkeella. Painike on näkyvillä ja lähetys mahdollinen, kun ohjelmassa on noudettuna Tulorekisterivarmenne ja ohjelmanlisenssi sisältää  MaatalouskirjanpitoPlus- tai LiikekirjanpitoPlus- ominaisuuden.

Tulorekisterivarmenteesta voi tarkemmin lukea Tulorekisterivarmenteet Taloushallinto-ohjelmassa

Lähetä Veroon-painikkeen jälkeen ohjelma kysyy Tulorekisterivarmenteen käyttösalasana. Lähetys toteutuu, kun käyttäjä antaa varmenteelle määritellyn käyttösalasanan.

Lähetyksen lopuksi käyttäjälle tulee ilmoitus lähetyksestä.

Tuloveroilmoituksella ovat tiedot: Tila, Tulostettu ja Lähetetty.

Tilan (1) arvo kertoo

• Muodostettu:  ilmoitus on tulostettu verolomakkeelle tai tallennettu tiedostoksi. Tallennettaessa tyviaineistoksi tulee tiedosto lähettää Veroon esimerkiksi Ilmoitin.fi-palvelun kautta.
  • Valmis:  ilmoitus on lähetetty suoraan ohjelmasta Veron rajapintaan.

Lähetetty (2) -kohdan tietona

• näkyy viimeisin tuloveroilmoituksen tietojen lähetyshetki Veron rajapintaan.

Tuloveroilmoituksen tiedot korjataan Tilinpäätöksessä tai Yrityksen veroilmoitus -toiminnossa ja tulostetaan, muodostetaan Tyviaineisto tai lähetetään lomakkeen tiedot uudelleen. Lähetetty-kohdassa näkyy viimeisin veroilmoituksen tietojen lähetyshetki rajapintaan.

Tulostettu (3) -tieto Tuloveroilmoituksella kertoo viimeisimmän verolomakkeen tulostamis- tai Tyvi-aineiston muodostamisajankohdan.

Ohjelmasta suoraan lähetetyt ilmoitukset voit tarkistaa OmaVero-palvelusta muutaman päivän viiveellä. Verohallinto ei tarjoa rajapinnan kautta lähetetyille veroilmoituksille vahvistustietoa ohjelmaan.