Hyvityslaskun kirjaus

Hyvityslaskuja voi lisätä kahdella tapaa joko kopioimalla olemassa oleva veloituslasku tai lisäämällä lasku manuaalisesti.

Hyvityslaskun lisääminen kopioimalla veloituslasku

Jos aiemmin lisätty veloituslasku hyvitetään kokonaan, on helpointa kopioida olemassa oleva lasku hyvityslaskuksi.

Valitse päänäkymästä hyvitettävä veloituslasku (1) aktiiviseksi ja klikkaa Kopioi valittu tietue-painiketta (2)  tai vaihtoehtoisesti näppäinyhdistelmää Ctrl +Ins. Avautuvasta ikkunasta valitse Hyvityslasku (3).

Hyvityslaskun tietoihin kopioituu alkuperäisen laskun laskurivit siten, että Määrä-kenttään kopioituu alkuperäinen määrä negatiivisena, tällöin varastoon palautuu vastaava määrä tuotetta.

Laskun päivämääräksi tulee kuluva päivä.

Jos alkuperäisellä, kopioitavalla laskulla ei ole kirjattu suoritusta, niin ohjelma kirjaa hyvityslaskun lisäyksen yhteydessä alkuperäiselle ja hyvityslaskulle myös suoritustiedot kuluvalla päivämäärällä. Laskut ovat valmiita siirrettäväksi kirjanpitoon.

Jos alkuperäiselle, kopioitavalle laskulle on kirjattu suoritus, ohjelma ei kirjaa hyvityslaskun lisäyksen yhteydessä suoritusta hyvityslaskulle. Suoritus tulee kirjata käsin.

Hyvityslaskun lisääminen manuaalisesti

Lisää laskun tiedot normaaliin tapaan.

Hyvitettävää tuotetta lisättäessä, lisää laskurivi ja anna Määrä -kenttään hyvitettävä määrä negatiivisena. Varaston määrä lisääntyy hyvityslaskuriviltä.

Kun laskun loppusummaksi muodostuu negatiivinen summa, laskun tyyppi on hyvityslasku.

Muista käsitellä myös suoritukset, jotta saat kaikki laskuja koskevat tiedot kirjanpitoon.