Kuluttaja e-laskun asetukset

HUOM! Mikäli lähetät kuluttajan e-laskuja tai suoramaksuja Sanomanvälityspalvelu Apixin kautta, ole yhteydessä Apixin neuvontaan.

Laskuttajailmoitus

Jos laskutat kuluttaja-asiakkaita e-laskuilla, tulee sinun lisäksi tehdä laskuttajailmoitus, jotta asiakkaasi voivat tilata yritykseltäsi e-laskuja. Voit tehdä laskuttajailmoituksen Finanssialan verkkosivuilta löytyvällä laskuttajailmoituksen teko-ohjelmalla.

Ohjaustiedot

Valitse Ohjaustietojen Verkkolaskutus-välilehdeltä e-laskun rekisteröintitapa. Valinnan mukaan verkkolaskuaineistoon menee joko e-laskun tunnus tai nimi.

E-lasku aiheet

Lisää ohjelmaan tarvittava e-lasku aihe Perustiedot – Laskuehdot – E-lasku aiheet. Lisää laskuttajailmoituksella rekisteröimäsi tiedot ohjelmaan. (Laskuttajailmoituksen Laskun tiedot-osion Laskutusaiheen koodi ja Laskutusaiheen nimi -kenttien tiedot vastaavat ohjelman kenttiä.)

Asiakkaan tiedot

Valitse Perustiedot – Asiakkaat – Asiakkaan tiedoissa Laskutuksen tiedot -välilehti.

1. Valitse aineiston välitystavaksi Kuluttajan e-lasku.
  2. Verkkolaskun tiedot -kohdassa valitse käytettävä e-laskun aihe, lisää verkkolaskuosoite sekä valitse asiakkaan verkkolaskuvälittäjä.

Kun lisäät asiakkaalle laskun, asiakastiedojen valinnat tulevat automaattisesti laskulle.