Asiakasrekisteri


Laskutuksen asiakasrekisteri

Asiakasrekisterin toiminnot tapahtuvat vasemman reunan lisäys, muokkaus sekä poista-painikkeilla.


Perustiedot

Välilehdelle lisätään asiakkaan yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja y-tunnus.
Huomaa etenkin käyttäessäsi sähköistä laskutusta, pakollisia tietoja ovat nimi, osoite sekä valtio (sekä maakoodi). Jos lähetät laskuja sähköpostitse, tulee asiakkaan tietoihin tallentaa myös sähköpostiosoite.

Laskutuksen tiedot

Välilehdellä tehdyt valinnat tulevat oletuksena uutta laskua lisätessä kyseiselle asiakkaalle.

Verkkolaskun tietoihin tulee laittaa asiakkaan verkkolaskuosoite ja valita asiakkaan käyttämä verkkolaskuvälittäjä. Mikäli aineiston välitystavaksi on valittu Kuluttajan e-lasku, tulee verkkolaskun tiedoissa valita myös E-lasku aihe. Verkkolaskutus on Plus-lisenssin ominaisuus.

Mallilaskut

Plus-lisenssin liittyvä ominaisuus. Välilehdellä lisätään mallilaskuja ja asiakaskohtaiset mallilaskun rivit. Ryhmälaskutuksella voi samasta mallilaskusta monistaa samanlaisia laskuja valitun asiakasryhmään kuuluville asiakkaille. Jokaiselle asiakasryhmän asiakkaalle muodostuu samalainen lasku, esim. jäsenmaksu. Jokaiselle mallilaskulle voi lisäksi lisätä asiakaskohtaisia rivejä. Nämä rivit tulostuvat vain kyseisen asiakkaan laskuihin.

Asiakastapahtumat

Asiakashallinta-lisenssiin liittyvä ominaisuus. Välilehdelle voi lisätä erilaisia asiakaskohtaisia muistiinpanoja.

Asiakasluokittelut

Asiakashallinta-lisenssiin liittyvä ominaisuus. Välilehdellä asiakkaalle voi lisätä luokitteluja. Asiakas voi kuulua esimerkiksi urheiluseurassa useampaan jaostoon. Asiakasluokitteluita voi hyödyntää raportoinnissa.