Laskun kirjaus

Laskun kirjauksessa käyttäjän kannalta olennaisimmat tiedot ovat asiakkaan tiedot ja laskunrivit.

Asiakkaan tiedot

Laskun asiakkaan tiedot voi valita joko asiakasrekisteristä tai ne voi lisätä yksittäiselle laskulle tallettamatta asiakasrekisteriin.

Laskutusasiakas- kenttään voi syöttää asiakastunnuksen ja painaa enteriä, jolloin asiakkaan tiedot päivittyvät laskulle. Asiakkaan tiedot voi hakea asiakasrekisteristä Asiakkaan valinnan kautta painamalla …- painiketta.

Mikäli asiakkaan tietoja ei haluta tallentaa asiakasrekisteriin, voi tiedot lisätä suoraan laskulle kynäpainikkeella, joka sijaitsee Laskutusasiakas nimi-kentän oikeassa päässä.

Laskurivit

Laskurivien kirjauksen ohje https://support.suonentieto.fi/taloushallinto/laskutus/la_laskurivit/

Laskun liitteet

Laskun liitteitä hallitaan alhaalla olevasta paperiliitin-kuvakkeesta. Uusien liitteiden liittäminen onnistuu raahaamalla tiedosto paperiliittimen päälle tai vaihtoehtoisesti paperiliittimestä avautuvan ikkunan kautta. Mikäli käytössäsi on verkkolaskupalvelu, laskulle liitetyt liitteet lähetetään vastaanottajalle automaattisesti.

Hyvityslaskun kirjauksen ohje https://support.suonentieto.fi/taloushallinto/laskutus/hyvityslaskun-kirjaus/