Hyvityslaskun lisääminen laskutuksessa

Hyvityslaskun lisäämiseen laskutuksessa on kaksi tapaa:

1. Kopioimalla alkuperäinen myyntilasku hyvityslaskuksi ta
  2. Lisäämällä uusi myyntilasku, jonka laskurivien summa on negatiivinen

1. Myyntilaskun kopioiminen hyvityslaskuksi

1. Valitse päänäkymässä  lasku, minkä haluat kopioida hyvityslaskuksi.
  2. Klikkaa Kopioi tietue-painiketta ja
  3. Valitse Hyvityslasku.

Ohjelma kopioi muodostettavalle laskulle alkuperäisen laskun vastaanottajan tiedot, laskurivit muuttaen määrä-kentän tiedot negatiivisiksi. Laskun tiedoissa Laskun päivämääräksi tulee kuluva päivä ja eräpäivä ohjelma laskee kuluvasta päivästä.

2. Hyvityslaskun lisääminen Lisää uusi lasku -painikkeella

Voit lisätä hyvityslaskun myös Lisää lasku -painikkeeella, kun hyvitys ei koske vain yhtä myyntilaskua. Anna asiakastiedot ja laskun tiedot.

Laskurivejä lisätessä hyvittääksesi tulee sinun antaa Määrä-kentän tieto negatiivisena.

Kun laskun summa on negatiivinen, laskulajina ohjelmassa näkyy Hyvityslasku