Laskun rivit


Uuden laskun lisäyksessä tuoterivien ja tekstirivien lisääminen on mahdollista, kun laskulle on ensin lisätty asiakastiedot.

Tuote- ja tekstirivejä voi lisätä laskulle viimeiseksi laskuriviksi valinnalla ”Lisää rivi loppuun” tai väliin siten, että valitsee laskurivin, jonka yläpuolelle haluaa tuoterivin lisätä ja valitsee ”Lisää laskurivi väliin”.

Tuoterivejä on mahdollista lisätä laskulle niin kauan, kun laskua ei ole tulostettu. Laskun tulostuksessa laskun vaihe muuttuu AVOIN, TULOSTETTU -tilaan ja laskurivit lukittuvat. Mikäli laskurivejä täytyy tämän jälkeen muuttaa, tulee laskulle tehdä tilanvaihdos takaisin HYVÄKSYTTY- tilaan.

Asiakkaan aiempien laskujen laskurivejä pääsee tarkastelemaan painikkeesta.
Toiminnosta löytyy ohje täältä https://support.suonentieto.fi/taloushallinto/laskutus/la_laskunkirjaus/asiakkaan-avoimet-laskut/

 

Käännetyn verovelvollisuuden myyntiä koskeva tuote

Jotta saa laskutettua käänteisen verovelvollisuuden piirissä olevia tuotteita, tulee tuoterekisteriin lisätä tälle oma tuote.
Tuotteella tulee määritellä myyntitiliksi käänteisen verovelvollisuuden tili, esimerkiksi maatalouden tilikartalla 3686 Rakennuspalveluiden myynti (kään. verovelv.) Kun lisää tuotteen laskulle ja tulostaa laskun, tulostuu tuottelle infoteksti käänteisestä verovelvollisuudesta.