Laskun tulostaminen


Laskun toimittaminen asiakkaalle

Laskuja voi toimittaa asiakkaalle ohjelmasta

  1. tulostamalla laskulomake ja postittamalla,
  2. lähettämällä sähköpostilla,
  3. välittämällä sanomanvälityspalvelun kautta Apixille, joka toimittaa ne eteenpäin asiakkaille,
  4. muodostamalla verkkolaskuaineisto, joka lähetetään verkkolaskuvälittäjän palveluun.

 

Laskulomake Laskun liitteenä

Laskulomakkeen kuva tallentuu laskulle valitun lomakemallin mukaisena pdf-tiedostona laskun liitteeksi tulostettaessa, lähetettäessä sähköpostitse tai välittämällä laskuaineisto sanomanvälityspalvelun kautta.

Jos laskun pdf-kuvan ei haluta tallentuvan laskulle, muutetaan tulostusasetuksia Perustiedot > Ohjaustiedot > Laskun tulostaminen -välilehdellä.

Huom! Jos lasku tulostetaan tai lähetetään uudelleen, korvautuu laskun kuva uudella tulostamishetken tiedostolla.

Laskun tulostaminen

Laskuja voi tulostaa joko yksittäin Lasku-ikkunasta tai useita laskuja samalla kertaa eri tulostusvälineille laskuajona Tulosteet-valikosta.

Lasku on mahdollista tulostaa Laskutus Perus -versiolla paperille (välitystapa Paperi) sekä lähettää sähköpostilla pdf-tiedostona (välitystapa Sähköposti/PDF) (kts ohje sähköpostilla lähettäminen).

Laskutus Plus -versiolla on yllä mainittujen tapojen lisäksi mahdollista muodostaa myös sähköisiä laskuaineistoja. Nämä tehdään tulostusvalinnoilla Verkkolasku, Kuluttajan e-lasku ja Suoramaksu.

Lasku-ikkunassa Ehdot-otsikon alla on Laskun välitystapa -valinta, jolla ohjataan laskun tulostaminen paperille, sähköpostiin tai sähköisen laskuaineiston muodostuminen.

 

Yksittäisen laskun tulostaminen

Yksittäinen lasku tulostetaan tai lähetetään Lasku-ikkunasta.

  1. Tulosta: Tulostetaan paperilasku.
  2. Lähetä sähköposti: Lasku lähetetään asiakkaan tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen.
  3. Tallenna: Tallennetaan verkkolaskuaineisto ohjaustiedoissa valittuun kansioon. Tallennettu tiedosto tulee lähettää eteenpäin operaattorin tai pankin välityspalvelussa.

Käteiskuitti

Käteiskuitti tulostuu, kun laskulle lisätään käteissuoritus.

Siirry laskulla Suoritukset-välilehdelle ja paina Käteissuoritus-painiketta. Valitse maksun tyypiksi Käteismaksu ja hyväksy OK-painikkeella.

 

Suoritusrivin muokkaus -ikkunassa voit muokata suorituksen tietoja. Kun hyväksyt tiedot OK-painikkeella, käteiskuitti avautuu esikatseluun.