Laskun tulostaminen

Laskuja voi tulostaa joko yksittäin Laskun kirjaus -ikkunasta tai useita laskuja samalla kertaa eri tulostusvälineille Laskuajona.

Lasku on mahdollista tulostaa Laskutus Perus -versiolla paperille (välitystapa Paperi) sekä lähettää sähköpostilla pdf-tiedostona (välitystapa sähköposti/PDF) (kts ohje sähköpostilla lähettäminen).

Laskutus Plus -versiolla on yllä mainittujen tapojen lisäksi mahdollista muodostaa myös sähköisiä laskuaineistoja. Nämä tehdään tulostusvalinnoilla Verkkolasku, kuluttajan e-lasku, suoramaksu sekä factoring.

Lasku-ikkunassa Ehdot-otsikon alla on laskun välitystapa -valinta, jolla ohjataan laskun tulostaminen paperille, sähköpostiin tai sähköisen laskuaineiston muodostuminen.

Usean laskun tulostaminen yhdellä kertaa – Laskuajo

Valitse Tulosteet -> Laskut. Tee laskujen valinta (päivämäärävälillä, laskunumerovälillä tai asiakasnumerovälillä) tai sitten merkityistä laskuista. Laskujen merkintä täytyy tehdä ennen tulosteen valintaa. Ok- painikkeella avautuu LASKUAJO-ikkuna. Tämä on listaus laskuista, jotka sopivat annettuun valintaan.

Toiminto-sarakkeessa näkyy laskuttain oletus tulostusvälineen, näkymässä voi valita halutun tulostusvälineen (Paperilasku, Sähköposti/PDF, Verkkolasku, Elasku, Suoramaksu ja Factoring). Ohita- valinnalla lasku ei tule tulostukseen.

Lomakemalli- valinnassa voi valita halutun laskulomakepohjan.

Laskujen tulostus käynnistyy ok- painikkeella.

Käteiskuitti

Käteiskuitti tulostuu, kun lisää laskulle käteissuorituksen.

Siirry laskulla Suoritukset -välilehdelle ja paina Käteissuoritus- painiketta. Valitse tyypiksi ”käteissuoritus” ja paina ok:ta. Voit muokata suorituksen tietoja ja kun hyväksyt suorituksen, avautuu käteiskuitti esikatselu-ikkunaan.

Käteissuoritus- painike