Laskuajo: useamman laskun tulostaminen yhdellä kertaa

Laskuajolla pystyt tulostamaan tai lähettämään monta laskua kerralla.

Valitse Tulosteet/Laskut. Voit merkitä laskut päänätyöstä, tai ottaa päivämääräväliltä, laskunumeroväliltä tai asiakasnumeroväliltä laskuja tulostukseen. Lisävalinnoissa valitaan, huomioidaanko vain tulostamattomat (eli hyväksytty-tilassa olevat) ja halutaanko laskulle tulostuvan aiemmat suoritukset. Ok-painikkeella saat laskuajo ikkunan auki.

Laskuajo-ikkunassa on lista laskuajoon tulleista laskuista. Lomakemalli on mahdollista valita ylhäältä. Toiminto-sarakkeessa näkyy laskuttain oletus tulostusväline, näkymässä voi valita halutun tulostusvälineen (Paperilasku, Sähköposti/PDF, Verkkolasku, Elasku, Suoramaksu ja Factoring). Ohita- valinnalla lasku ei tule tulostukseen. Valittu toimitustapa päivittyy laskulle.

Selite-kentässä näkyy huomioita. Keltaisella pohjalla näkyvät huomautukset. Punaisella pohjalla näkyvät virheet. Virhe estää laskun tulostamisen tai lähettämisen välitettäväksi.

Laskuajo käynnistyy Ok-painikkeella. Laskuajo tallentaa ensin verkkolaskuaineistot, tulostaa esikatseluun paperilaskut ja lähettää sähköpostilaskut. Viimeisenä aukeaa laskuajoraportti.

Ohje verkkolaskujen lähettämisestä Apix-verkkolaskupalveluun löytyy täältä.