Laskutuksen ohjaustiedot

Ohjaustiedoissa annetaan laskutusohjelman toimintaan liiittyviä asetuksia.
Ohjaustiedot jakautuvat kuuteen välilehteen:

1. Laskutus
  2. Yleiset
  3. Laskun tulostaminen
  4. Lopputekstit
  5. Maksumuistutukset
  6. Verkkolaskutus

1. Laskutus-välilehti

Kirjanpitoon vaikuttavat

Kirjanpidon kirjaustapa -valinta tulee kirjanpidon puolelta. Voit vaihtaa kirjaustavan laskutuksen puolella, jos et ole vielä tehnyt kirjauksia kirjanpidon puolelle

Kirjanpitosiirtoa varten valitse Tulotositelaji ja Suoritustositelaji. Kirjanpitosiirrossa ohjelma siirtää laskut kyseisille tositelajeille kirjanpidon puolella

Laskun viitteet

Viitelaskutus käytössä -valinnalla saat viitenumeron laskulle käyttöön. Valinta pitää laittaa päälle ennen kuin alat tekemään laskuja. Jos haluat tulostaa viivakoodilaskuja on valinnan oltava päällä ensin päällä

Myynnin alennustilit

Myynnin alennustilejä käytetään suorituksen kirjauksessa, kun laskulla on kassa-ale-ehtoinen maksuehto ja suoritus tulee ale-eräpäivään mennessä.

Toiminto on käytössä vain suoriteperusteisessa laskutuksessa. Määrittele alennustilit, mikäli käytät kassa-ale-ehtoisia maksuehtoja. Tilien on oltava oikealla verokannalle, että kassa-alennuksien kirjaaminen tapahtuu oikein.