Maksumuistutukset

Maksumuistutuksen tulostaminen on Plus-version ominaisuus.

Maksumuistutuksia voit tulostaa tai välittää sähköisesti

1. Yksittäiseltä laskulta Lasku-ikkunasta

2. Maksumuistutukset valituista laskuista tai

3. Maksumuistutukset Ohjaustiedon ehtojen täyttävistä erääntyneistä laskuista

Kaikilla eri tavoilla muodostetut maksumuistutukset tallentuvat laskun liitteeksi (Maksumuistutus 1, Maksumuistutus 2 jne.)

1. Maksumuistutuksen tulostaminen yksittäiseltä laskulta

Laskulla tulee olla valinta ”Maksumuistutus sallittu” päällä, ja ohjaustiedoissa määritelty karenssiaika tulee olla kulunut eräpäivästä.

Maksumuistutuksen voi muodostaa laskulomakkeelta valitsemalla Tulosta/Lähetä sähköposti/Tallenna-kohdan alasvetovalikosta valinnalla Maksumuistutus.

Laskulle päivittyy maksumuistutuksen tulostuspäivä sekä tieto siitä, monesko muistutus on lähetetty. Maksumuistutus tallentuu pdf-muodossa laskun liitteeksi.

Lähetystavat

Maksumuistutuksen voi tulostaa paperiversiona tai tallentaa pdf-muotoon Tulosta-painikkeesta.

Sähköpostitse välitettävät lähetetään Lähetä sähköposti -painikkeella. Ohjaustietojen Laskun tulostaminen -välilehdellä pitää olla valittuna Maksumuistutuksen viestipohja. Maksumuistutus lähetetään asiakkaan tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Maksumuistutukset voi välittää myös verkkolaskuina. Katso ohje alempaa tältä sivulta.

2. Maksumuistutukset valituista laskuista

Valitse laskutuksen päänäkymästä laskut, joista haluat tulostaa tai välittää maksumuistutukset.

Siirry Tulosteet > Maksumuistutukset.

Tulosta tai välitä maksumuistutukset.

3. Maksumuistutukset Ohjaustiedon ehtojen täyttävistä erääntyneistä laskuista

Määrittele Perustiedot > Ohjaustiedoissa Maksumuistutuksia koskevat asetukset.

Ohjaustiedot -> Maksumuistutukset

Maksumuistutuksille voi määritellä lopputekstit. Laskun ensimmäiselle maksumuistutukselle voidaan tulostaa oma lopputeksti ja seuraaville maksumuistutuksille omansa.

Maksumuistutuksen tulostuksessa karenssiaika eräpäivästä:
Kentän arvo määrittää, kuinka monta päivää odotetaan eräpäivän jälkeen ennenkuin laskulle tulostetaan maksumuistutus.

Maksumuistutuksen tulostuksessa karenssiaika edellisestä karhukirjeestä:
Kentän arvo määrittää, kuinka monta päivää odotetaan ennenkuin laskulle tulostetaan uusi maksumuistutus edellisen maksumuistutuksen jälkeen.

Käytetään lopputekstiä maksumuistutuksen tulostuksessa:
Valinnan ollessa päällä maksumuistutukselle tulostuu tähän kenttään tallennettu lopputeksti.

Seuraavien maksumuistutusten lopputeksti:
Mikäli haluat toiselle ja sen jälkeen tulostettaville maksumuistutukselle tulostuvan lopputekstin, voit tallentaa käytettävän tekstin ja sen muotoilut tässä.

Valitse Tulosteet -> Maksumuistutukset.

Ohjelma muodostaa maksumuistutukset Ohjaustiedoissa olevien määrityksien mukaan laskuista, joiden

• Laskun vaihe on Avoin, tulostettu tai Osasuoritettu
  • Laskun eräpäivästä on kulunut vähintään Ohjaustiedoissa määritetty aika kohdan Maksumuistutuksen tulostuksessa karenssiaika eräpäivästä mukaisesti ja
  • Laskun edellisestä maksumuistutuksesta on kulunut aikaa vähintään kohdan Maksumuistutuksen tulostuksessa karenssiaika edellisestä karhukirjeestä mukaisesti.

Maksumuistutukset verkkolaskuina

Mikäli käytössäsi on Sanomanvälityspalvelu-ominaisuus, ohjautuvat maksumuistutukset automaattisesti Apixille. Apix Sanomanvälityspalvelun kautta välitettävät maksumuistutukset lähetetään Tulosteet-valikon Maksumuistutukset-kohdasta. Maksumuistutukset siirtyvät Apixin tulostuspalveluun, joste ne lähetetään vastaanottajille paperisena.

Jos verkkolaskujen välittäjänä on pankki tai muu operaattori kuin Apix, Maksumuistutukset muodostetaan joko Lasku-ikkunan Tallenna-painikkeesta tai TulosteetMaksumuistutukset -kohdasta.

Yksittäisen laskun tai asiakkaan ohittaminen maksumuistutusten tulostamisessa

Jos jotakin tiettyä laskua ei haluta mukaan maksumuistutusten tulostamiseen, otetaan Lasku-ikkunassa valinta pois kohdasta Maksumuistutus sallittu.

Jos jollekin asiakkaalle ei lähetetä maksumuistutuksia mistään laskusta, kyseisen asiakkaan Laskutuksen tiedot -välilehdellä otetaan valinta pois kohdasta Asiakkaalle lähetetään maksumuistutukset.