Verkkolaskutuksen asetukset

Tässä ohjeessa kuvataan tilanne, kun haluat lähettää verkkolaskuaineistoja esim. pankin kautta välitettäväksi.

Sanomanvälityspalvelu Apixin ohjeistus löytyy täältä.

1. Ensimmäiseksi tarvitset verkkolaskuvälittäjän. Välittäjä voi olla pankki, tai muu verkkolaskuja välittäjä taho. Tee välityssopimus verkkolaskuaineistoista.

Saat verkkolaskuosoitteen. Lisää se Laskutus-ohjelman Ohjaustietojen Verkkolaskutus-välilehdelle. Valitse yrityksesi käyttämä verkkolaskuvälittäjä alasvetovalikosta. Määrittele myös kansio, mihin tallennat verkkolaskuaineistot.

2. Lisää verkkolaskuosoitteet asiakasrekisteriin niille asiakkaille, joille haluat lähettää laskut sähköisenä. Valitse myös asiakkaan käyttämä verkkolaskuvälittäjä.

Valitse Aineiston välitystavaksi Verkkolasku, jos haluat, että laskua lisätessäsi se tulee oletuksena laskun välitystavaksi.

3. Lisää lasku. Saat tallennettua verkkolaskuaineiston Tulosta-painikkeella.

Laskun tulostus-ikkunassa näet kansion, jonne verkkolaskuaineisto tallentuu.

4. Kirjaudu pankin tai muun välittäjän palveluun, ja lähetä verkkolaskuaineisto välitettäväksi.