Ohjelman siirtäminen uudelle koneelle

Jos käytössäsi on työpöytäversio, siirrät ohjelman uudelle koneelle seuraavasti.

1. Ota varmuuskopio vanhalla koneella yritysvalikon Varmistus -painikkeesta valinnalla Varmista tietokanta
  2. Asennuspaketin uudelle koneelle saa kirjautumalla Vapsa-palveluun
    • Kirjaudu asiakastunnuksella ja itse antamallasi sanasanalla. Jos olet unohtanut salasanan, niin saat muutettua salasanan painamalla UNOHDIN SALASANANI -kohdasta. Se lähettää sähköpostiisi viestin, jolla pääset vaihtamaan salasanan. Jos viestiä ei näy postilaatikossa, kannattaa tarkistaa Roskaposti -kansio
    • Vapsa-palvelusta asennuspaketin löytää Tuotteet -kohdasta, kun valitset ohjelman.
    • Asennuspaketin lataamisen jälkeen asenna paketti. Asennuksen lopuksi ohjelma kysyy lisenssitiedot. Mikäli sinulla ei ole lisenssitietoja, pyydä ne neuvonnasta joko puhelimitse tai sähköpostilla.
  3. Asennuksen jälkeen käynnistä ohjelma ja palauta ottamasi varmuuskopiolta tiedot Varmistus -painikkeesta valinnalla Varmuuskopion palautus

Vinkkejä

• jos et pääse kirjautumaan Vapsa-palveluun, voit ladata demoversion ohjelmasta ja syötät siihen lisenssitietosi asennuksen lopuksi
  • Jos sinulla tulee käynnistyksessä virheilmoitus ”Tietokannan luonti epäonnistui” tai ”Tietokantayhteys katkesi, käynnistä ohjelma uudelleen”, sinun pitää käydä nimeämässä Firebird -kansio toiselle nimelle resurssienhallinnassa. Voit muuttaa nimeksi esim. Firebird_vanha. Nimeämisen jälkeen pitää ohjelma asentaa uudelleen lataamastasi asennuspaketista.

Avainsanat: Asentaminen uudelle koneelle, Firebird, tietokantamoottori