Maksuaineiston muodostaminen ja lähettäminen pankkiin

Lähetys suoraan ohjelmasta WS-yhteydellä tai aineistotiedoston muodostus verkkopankin siirtoa varten

Ostoreskontra Plus-ohjelmaan voi lisäominaisuutena hankkia WS-yhteys ominaisuuden, Voit silloin lähettää maksut suoraan pankkiin. Katso tästä ohjeesta alempana, miten lähetät maksuaineiston suoralla yhteydellä.
Pankki muodostaa maksuaineiston maksutoimeksiannoista palautteet. Voit noutaa palautteet suoraan ohjelmaan ja tarkastaa, että kaikki veloitukset tapahtuivat oikein.

Mikäli käytössä ei ole WS-yhteyttä ja käytät verkkopankin aineistosiirtoa, voit muodostaa siirtoa varten erillisen maksutiedoston.

Maksettavien ostolaskujen valinta

Ostoreskontran päänäkymässä valitse ensin ostolaskut, jotka haluat maksaa. Valinnan voit tehdä napsauttamalla vasemman reunan valintamerkkiä haluamiesi laskujen kohdalla.

Ennen valintaa voit suodattaa näkymää työkalulla Haku-kentän vieressä olevalla valintakentällä Maksamattomat, jolloin päänäkymässä on vain avoinna olevat laskut.

Valitse työakalupalkista Maksuaineisto > Maksuaineiston luonti

Maksuaineiston muodostaminen askel askeleelta

1. Valitse halutut ostolaskut maksatukseen
  2. Käynnistä toiminto Maksuaineiston luonti-valinnalla
  3. Kun tilille on liitetty varmenne ohjelma oletusarvoisesti käyttää WS-yhteyttä.
    Poistamalla valintamerkin, tarvittaessa, voit muodostaa maksuaineistotiedoston pankkiohjelmalla erikseen lähettämistä varten.
  4. Valittujen laskujen avoinna oleva saldo ja maksettava summa yhteensä näkyvät ikkunan alareunassa
  5. Maksetaan sarakkeessa suoriteperusteisella kirjaustavalla, voi muuttaa maksettavaa summaa.

Maksuaineiston lähetys

OK:n jälkeen ohjelma kysyy käyttösalasanan, mikäli edellisestä käyttösalasanan antamisesta on kulunut yli 24 h.
Onnistuneen käyttösalasanan antamisen jälkeen aineisto lähtee pankkiin.

Maksuerittelytuloste tulostuu onnistuneen lähetyksen jälkeen.

• Sanomatunniste yksilöi lähetetyn sepa-aineiston
  • Erätunniste yksilöi sanoman erässä olevan erän. Samassa sanomassa voi olla useita eriä.
  • Maksuerä tarkoittaa samalta tililtä samana päivänä veloitettavia maksuja.
  • Tapahtuman tunniste yksilöi yksittäisen maksun. Samassa erässä voi olla useita maksuja.
  • Jos pankkiin lähetettyjä maksuja halutaan peruuttaa, tarvitaan kyseisiä tunnisteita peruuttamisessa.