Palkkatietojen korjaaminen palkalla TyEL-vakuutuksen muuttuessa

Palkkatietoilmoituksessa ilmoitetaan palkanmaksuhetkellä voimassa olevan vakuutuksen tieto. Mikäli työnantajan vakuutus muuttuu, tulee vakuutustiedon muuttaminen ohjelmassa tehdä ”oikeaan aikaan”.

Alla kerrottua korjaustapaa voi soveltaa myös tapaturmavakuutuksen muuttuessa.

Muuta Ohjaustietoihin uusi vakuutustieto sen kuukauden alussa, jolloin vakuutussopimus tulee voimaan. Ohjaustietojen vakuutustieto ohjautuu Työnantajan erillisilmoitukselle.

Palkan vakuutustietojen muuttaminen, kun palkkatiedot eivät ole Tulorekisterissä

Mikäli olet yrittänyt lähettää palkkatietoilmiotusta Tulorekisteriin ja olet saanut hylkäävässä palautteessa virheilmoituksen virhekoodilla PIV0110 Tuntematon Eläkejärjestelynumero-tieto (Unknown data item Pension policy number (/DeliveryData/Payer/PensionInsurances/PensionInsurance[1]/PensionPolicyNo)). Voit korjata palkanmaksun ja ilmoituksen tiedot alla olevan ohjeen mukaan.

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka palkanlisäyshetkellä valittuna olevan  virheellisen vakuutussopimuksen tieto korjataan palkalle. Ennen kuin palkan vakuutustietoja voidaan korjata, tulee palkansaajan uudet vakuutustiedot valita Perustiedot > Työntekijät > Työntekijän Laskentatiedot

Alla olevan korjaustoimenpiteitä ennen on ylläpidetty voimassaolevat vakuutustiedot ohjelmassa ja valittu Ohjaustietoihin.

Korjaustoimenpiteet palkkatietojen ilmoittamista varten:

1. Mene palkalla Tulorekisteri-välilehdelle
  2. Klikkaa hiiren oikealla esim. tapaturmavakuutuksen alla olevalla tyhjällä alueella
  3. Valitse ”Muokkaa tulorekisteriarvoja” hiiren vasemmalla
  4. Kuittaa varoitus ”Tulorekisteriarvot on asetettu ilmoituksen toimesta ja niiden muuttamista ei suositella.”
  5. TyEL-vakuutus-kentän vakuutusnumeron voi nyt vaihtaa
  6. Ilmoita palkka uudelleen tulorekisteriin ja nouda palaute

Vakuutustietojen korjaaminen, kun palkkatiedot ilmoitettu Tulorekisteriin

Mikäli palkkatietoilmoitus on ilmoitettu hyväksytysti Tulorekisteriin ja ilmoituksessa on mennyt virheellinen vakuutustieto, tulee palkka mitätöidä Tulorekisterin Sähköisessä asiointipalvelussa ja tämän jälkeen poistaa palkka ohjelmasta ja lisätä vastaavasta palkkajaksosta uusi palkka. Palkkatietoilmoitus lähetetään uudesta palkasta.