Verokorttien tilaaminen ja noutaminen

Verokorttien tilaaminen

Jotta ominaisuus on käytössäsi,  tulee sinulla olla PalkanlaskentaPlus-versio sekä Tulorekisterivarmenne noudettuna ohjelmaan. Verokorttien tilaaminen Verohallinnosta  on mahdollista rajoitetun ajan. Tilaa verokortit -valinta näkyy ohjelmavalikossa vain sinä ajankohtana, kun verokorttien tilaaminen on mahdollista.

Verokorttien nouto vuodelle 2022 on mahdollista 28.9.2021 – 15.2.2022 välisenä aikana. Verokortit voi noutaa aikanaan, kun ne ovat muodostuneet, arviolta marras-joulukuussa. Verokortit tulevat voimaan 1.2.2022. Muistathan, että muutosverokortit tulee työntekijöiden toimittaa aina itse työnantajalle.

Toimintaohje
Seuraavan vuoden verokortit saat näppärästi suoraan ohjelmaan tekemällä verokorttien suorasiirtopyynnöt ohjelmasta Toiminnot > Tilaa verokortit.

Valitse palkansaajat, kenelle haluat verokortin tilata

Ok-painikkeella tilaus käynnistyy. Saat ilmoituksen, kun tilaus on suoritettu.

Palkansaajan tiedoissa Laskentatiedot-välilehdellä näkyy verokortti Tilattu-tilassa.

Verokorttien sisäänluku

Kun Verohallinto on muodostanut tilaamiesi työntekijöiden verokortit seuraavalle verovuodelle, saat sähköpostiisi viestin. Verohallinto lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen, mikä on täydennetty Ohjaustiedot > Verotuksen yhteyshenkilön sähköpostiosoitetiedoksi.

Kun avaat palkanlaskennan, uudet verokortit lisätään automaattisesti työntekijöiden verokortteihin.
Toimitetuista verokorteista avautuu ohjelmaan Lisätyt verokortit-ilmoitus. Ilmoituksessa on tiedot palkansaajittain verokortin tiedot.

Verokortin noudon jälkeen palkansaajan tiedoissa verokortin tila on Valmis.

Mikäli verokortin nouto epäonnistuu, Tilattu-tilassa oleva verokortti poistetaan automaattisesti palkansaajan tiedoista.