Tuo tietoja

Huom! Jos tuotava aineisto on muodostettu Suonentiedon ohjelmalla, ei tuonti-aineiston muokkaus ole tarpeellista. Tiedot ovat tuonti-aineistossa oikeassa muodossa.

Tietojen tuonti muista ohjelmista Excel-taulukossa

Ohjelmaan on mahdollista tuoda tietoja Excel-taulukosta, kuten esimerkiksi asiakastiedot, tuoterekisteri tai palkansaajatiedot. Taulukon rakenne täytyy olla tietynlainen, että tuonti onnistuu. Neuvonta toimittaa pyydettäessä taulukon rakenteen mallin sähköpostitse.

Valitse yritys, johon haluat tietoja tuoda. Tietojen tuonti-toiminto lyötyy Yritysvalinta-ikkunan Toiminnot-valikosta.

Valitse tuotavat tiedot sisältävä taulukko kansio-painikkeesta aukeavalla tiedostonvalinta-toiminnolla. Paina Seuraava-painiketta. Esimerkkiaineisto sisältää asiakastiedot toisesta yrityksestä.

Tietojen päivitystapa:

• Lisää puuttuvat: Toiminto vertaa yrityksen olemassaolevaa asiakasrekisteriä, ja lisää taulukosta ne asiakastiedot, joiden tunnuksella olevia ei yrityksestä vielä löydy.
  • Päivitä olemassaolevat: Toiminto ei lisää uusia, mutta päivittää asiakkaan tunnuksen perusteella asiakasrekisterin tietoja
  • Lisää puuttuvat ja päivitä olemassaolevat: Tuonti vertaa olemassaolevaa asiakasrekisteriä. Jos samalla tunnuksella löytyy jo asiakastieto ohjelmasta, päivitetään sen tiedot taulukon tiedoilla. Jos tunnuksella ei löydy asiakastietoa, lisätään se asiakasrekisteriin uudella tunnuksella.

Tuonti käynnistyy Suorita-painikkeella.

Huom! Ennen toiminnon suorittamista kannattaa ottaa varmuuskopio yritysaineistosta. Mikäli tuonti-toiminto epäonnistuu, peruuttaminen tapahtuu varmuuskopion palautuksen avulla.