AgriSmart: Kasvintuhoojahavainto


Kasvintuhoojahavaintoja voit lisätä suoraan karttanäkymässä oikean alareunan plus -painikkeella. Uudelle havainnolle tallentuu oletuksena nykyinen sijaintisi. Mikäli sijaintia tarvitsee vaihtaa, niin se onnistuu hiiren oikealla painikkeella karttanäkymässä havaintoa klikkaamalla.


Katso ohjevideo kasvintuhoojahavainnon lisäämisestä (Youtube)


 

Kasvintuhoojahavainnon tyypiksi voit valita rikkakasvi, tauti tai tuholainen. Voit valita haluatko näyttää havainnon julkisesti kaikille AgriSmart käyttäjille vai ainoastaan kumppaneille. Havaintoon voit lisätä kuvia liite -painikkeesta. Täydennettyäsi kaikki tarvittavat tiedot tallenna muistiinpano oikean yläreunan väkäsellä. Tallennuksen jälkeen muistiinpanon voi myös lähettää sähköpostilla kuvineen tiedoksi kumppanille tai jollekin muulle henkilölle.

Kasvintuhoojahavainnot kartalla

Omat havaintomerkinnät näkyvät kartalla punaisella pohjalla olevana lehtikuvakkeena, olipa ne julkisia tai eivät. Muiden tekemät julkiseksi merkityt havainnot näkyvät kartalla mustina lehtinä.

Muistiinpanot -valinta tuo näkyviin omat muistiinpanot ja kasvintuhoojahavainnot. Kasvintuhoojat -valinnalla saat näkyviin muiden tekemät julkiseksi merkityt havainnot rikkakasveista, taudeista tai tuholaisista. Viemällä hiiren painikkeen päälle näet havainnon tyypin ja otsikon. Tapahtuman voi myös avata ja katsoa tarkemmat tiedot.