Peruslohkojen yhdistäminen tai jakaminen

Peruslohkoja yhdistettäessä tai jaettaessa syntyy aina uusia peruslohkoja uusilla peruslohkotunnuksilla. Tee uusista lohkoista ilmoitus Peruslohkojen muutoslomakkeella sijaintikuntasi maaseutuviranomaille toukokuun puoliväliin mennessä. Uuden peruslohkon voi lisätä käsin Peruslohko -ikkunasta tai sen voi noutaa Vipu -palvelun kautta, jolloin saat digi -pinta-alan lisäksi automaattisesti lohkon muutkin tiedot. Uudet peruslohkot ovat noudettavissa, kun maaseutuelinkeinoviranomainen on antanut niille peruslohkotunnuksen ja ne näkyvät Vipu -palvelussa.

Kuinka poistat vanhat lohkot tilan käytöstä ja otat uudet peruslohkot käyttöön

1.Poista ensin ”vanhoilta” peruslohkoilta kasvulohkot.

2. Valitse Peruslohko -ikkunasta passivoitava lohko ja muokkaa lohkon tietoja. Vaihda Omistussuhde kenttään Ei hallinnassa. Lohkoa ei voi poistaa.

3. Vipu -nouto tuo uudet lohkot Peruslohko tietoihin. Tarkasta peruslohko -ikkunasta, että tilan pinta-alat pitävät paikkaansa.

4. Lisää uusille peruslohkoille kasvulohkot Agrineuvoksen päänäkymästä klikkaamalla kasvulohko listauksen päällä hiiren oikeaa ja valitsemalla Luo uusi kasvulohko.

5. Valitse kaksoisvalinta -ikkunasta peruslohko, jolle haluat lisätä uuden kasvulohkon.