Sähköpostiasetukset


Tässä ohjeessa kerrotut ohjeet koskevat ohjelman käyttäjiä, joiden käyttämä sovellus on asennettu yksittäiselle työasemalle tai lähiverkkoympäristöön.
Sähköpostiasetuksia koskevat tiedot annetaan yksittäisen yrityksen kautta Perustiedot > Yhteysasetukset  Sähköpostiasetukset-välilehdellä.
Annetut tiedot tallentuvat koneen rekisteriin. Ne ovat käyttäjäkohtaisia ja niitä käytetään lähetettäessä moniyritysversiossa mistä tahansa yrityksestä.

 

Tulosteiden ja raporttien sähköpostilla lähettämiseen liittyvät asetukset

Lisää Sähköpostiasetuksiin palveluntarjoajasi SMTP-palvelin sekä kirjautumistiedot. ”Testaa palvelinyhteys” -painikkeella voi testata yhteyttä.

 

SMTP-asetukset

Sähköpostipalvelimen (palvelin) asetus riippuu palveluntarjoajastasi. Ohessa yleisimmät palvelinten osoitteet:

  • Dna: smtp.dnainternet.net
  • Sonera: mail.inet.fi
  • Elisa: smtp.kolumbus.fi

Käyttäjä (tyhjä), salasana (tyhjä), portti (25) ja SSL (ei päällä) asetuksia ei tarvitse muuttaa, mikäli palveluntarjoajasi ei vaadi SMTP-palvelimelle kirjautumista.

Palveluntarjoajasi tiedot voit tarkistaa Google-haulla esim. hakusanalla ”smtp elisa palvelimet”, jolloin löydät lähtevän sähköpostin asetukset. Portti ja SSL-valinta voivat vaihdella riippuen siitä, lähettääkö palvelin postin suojattuna vai suojaamattomana.


Gmail-asetukset

Työpöytäsovelluksessa taloushallinnon ohjelmistosta lähetettäessä esimerkiksi laskuja ja palkkalaskelmia Google-tilillä tulee ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen. Alla olevasta linkistä näet ohjeet, miten saat asetukset Google-tilillä määritettyä ja miten sähköpostilla lähettäminen onnistuu sen jälkeen suoraan ohjelmasta.

Gmail_Yhteysasetukset_Sähköpostiasetukset.

Oletussähköpostipalvelin

On osoittautunut, että eräiden sähköpostipalvelujen tarjoajien välisessä viestien välittämisessä on vaadittu erityisiä asetuksia, joita käyttäjien on työlästä selvittää ja asettaa. Vaihtoehtona Google-tilin tai muiden sähköpostioperaattorien käytölle on mahdollisuus valita käyttöön Suonentiedon oletussähköpostipalvelin. Ensisijaisesti kuitenkin suositellaan käytettäväksi oman sähköpostipalvelujen tarjoajan SMTP-asetuksia.

Kun oletuspalvelin valitaan käyttöön, muita SMTP-asetuksia ei täytetä.

Sähköpostin lähettäjänä viestin vastaanottajalla näkyy Lähettäjän email -kenttään annetun osoitteen yhteydessä @eumailer.suonentieto.fi. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että vastaanottajan sähköpostiohjelma siirtää viestin roskapostikansioon.

Sähköpostin vastaanottajan lähettämä vastaus tulee Lähettäjän email -kentässä olevaan osoitteeseen.

Sähköpostiasetukset SaaS-palvelussa

SaaS-ympäristössä käyttäjäkohtaisia sähköpostiasetuksia ei ole. Viestit välitetään aina Suonentiedon palvelimelta.

Sähköpostin lähettäjänä viestin vastaanottajalla näkyy noreply@suonentieto.fi.

Sähköpostin vastaanottajan lähettämä vastaus tulee Lähettäjän email -kentässä olevaan osoitteeseen.


Viestipohjat

Lisää viestipohjan tiedot. Eri käyttötarkoituksiin voi tallentaa omia viestipohjia.
Lähettäjän email ja nimi näkyvät vastaanottajan saamassa sähköpostissa lähettäjätietoina. Kopio-kenttään voi halutessaan laittaa sähköpostiosoitteen, mikäli haluaa lähettää viestikopion. Tieto ei ole pakollinen. HUOM! Kopio-kenttään voi laittaa esimerkiksi oman sähköpostiosoitteen, jos haluaa varmistaa, että viesti lähtee ja saapuu perille.

SaaS-palvelussa sähköpostin lähettäjänä on noreply@suonentieto.fi, koska viesti lähtee Suonentiedon palvelimelta. Vastaus viestiin saapuu lähettäjän email-kentässä määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen.

Oletuspohjan valinta

Laskutuksen laskun/lähetteen/maksumuistutuksen/tilausvahvistuksen lähetyksessä ja Palkanlaskennan palkkalaskelman lähetyksessä käytetään ohjelman oletusviestipohjaa, jonka voit määritellä ohjelman Ohjaustiedoissa.