Sähköpostiasetukset

Tulosteiden ja raporttien sähköpostilla lähettämiseen liittyvät asetukset

Lisää Sähköpostiasetuksiin palveluntarjoajasi SMTP-palvelin, sekä kirjautumistiedot. ”Testaa palvelinyhteys” -painikkeella voi testata yhteyttä.

SMTP-asetukset

Sähköpostipalvelimen (palvelin) asetus riippuu palveluntarjoajastasi. Ohessa yleisimmät palvelinten osoitteet:

Dna: smtp.dnainternet.net
Sonera: mail.inet.fi
Elisa: smtp.kolumbus.fi

Käyttäjä (tyhjä), salasana (tyhjä), portti (25) ja SSL (ei päällä) asetuksia ei tarvitse muuttaa, mikäli palveluntarjoajasi ei vaadi SMTP-palvelimelle kirjautumista.

Palveluntarjoajasi tiedot voit tarkistaa Google-haulla esim. hakusanalla ”smtp elisa palvelimet”, jolloin löydät lähtevän sähköpostin asetukset. Portti sekä SSL valinta voi vaihdella riippuen siitä lähettääkö palvelin postin suojattuna vai suojaamattomana.

Huom! Kun käytössäsi on Gmail, sähköpostiasetukset ovat:

Palvelin: smtp.gmail.com

portti: 465, ”Käytä SSL” tulee olla valittu.

Käyttäjä  (Gmail-sähköpostiosoite) sekä salasana tulee antaa.

Lisäksi Gmail-tilin turvallisuusasetuksissa on sallittava vähemmän turvallisten sovellusten käyttö:

Viestipohjat

Lisää viestipohjan tiedot. Eri käyttötarkoituksiin voi tallentaa omia viestipohjia.
Lähettäjän email ja nimi näkyvät vastaanottajan saamassa sähköpostissa lähettäjätietoina. Kopio-kenttään voi halutessaan laittaa sähköpostiosoitteen, mikäli haluaa lähettää viestikopion. Tieto ei ole pakollinen. HUOM! Kopio-kenttään voi laittaa esimerkiksi oman sähköpostiosoitteen, jos haluaa varmistaa, että viesti lähtee ja saapuu perille.

SaaS- palvelussa sähköpostin lähettäjänä on noreply@suonentieto.fi, koska viesti lähtee palvelimeltamme. Vastaus viestiin saapuu lähettäjän email-kentässä määriteltyyn sähköpostiosoitteeseen.

Oletuspohjan valinta

Laskutuksen laskun lähetyksessä ja Palkanlaskennan palkkalaskelman lähetyksessä käytetään ohjelman oletusviestipohjaa, jonka voit määritellä ohjelman Ohjaustiedoissa.