Kirjanpidon tilikausien hallinta

Tilikausien hallinta -ikkunnassa voidaan tehdä tilikauden vaihto, lisätä seuraavan tilikauden, päättää taseen alatilit ja poistaa (vanhan) tilikauden. Siirtyminen halutulle tilikaudellle tapahtuu kirjanpidon pääikkunan työkalurivin Tilikausi -painikkeesta Siirry tilikaudelle -valikosta valitsemalla haluttu tilikausi.

-painikkeella päätetään taseen alatilit (ei käytössä Maatalousneuvos perus -lisenssillä)

Vaihda tilikausi – tekee tilikauden vaihdon ja lisää uuden tilikauden

Lisää tilikausi – lisää seuraavan tilikauden (STV). Seuraavalle tilikaudelle voit kirjata tositteita ennen kuin saat tehtyä tilinpäätöksen kuluvalla tilikaudella. Seuraavalla tilikaudella voit tehdä arvonlisäveroilmoituksia ja tulostaa raportteja.

-Poista tilikausi – poistaa valitun tilikauden. Vain yrityksen vanhimman tilikauden voi poistaa tai uusimman tilikauden, jos sille ei ole tehty vielä kirjauksia.