Ostolaskun kohdistaminen maksunsaajalle


Sähköisen laskun lisääminen

Sähköisen laskuaineiston sisäänluvussa vertaamme saapuvan laskuaineiston ja maksunsaajarekisterin tietoja toisiinsa. Vertailtavat tiedot ovat OVT-tunnus, y-tunnus ja maksunsaajan IBAN-pankkitilin numero.

 

Jotta kohdistus sujuisi parhaiten, olisi hyvä, että maksunsaajarekisteriin olisi täydennetty OVT-tunnus, y-tunnus ja IBAN-numero maksunsaajille.

 

Ensisijaisesti laskuaineiston kohdistus toimittajarekisterissä tehdään OVT-tunnuksen perusteella.

Jos OVT-tunnusta ei ole toimittajalla rekisterissä annettu, yritetään kohdistusta y-tunnuksen perusteella. Mikäli toimittajarekisteristä löytyy useampi kohde, verrataan laskuaineiston sekä toimittajan IBAN-tilinumeroa.

Jos saapuvassa laskuaineistossa on OVT-tunnus tai y-tunnus mutta toimittajarekisteristä ei löydy kyseisiä tietoja yhdeltäkään maksunsaajalta, perustetaan uusi maksunsaaja.

 

Laskun lisääminen viivakoodista

Laskun lisääminen viivakoodista etsii toimittajan viivakoodilla olevan IBAN-tilinumeron perusteella. Jos toimittajarekisterissä on useampi toimittaja, joilla on sama IBAN, valitsee ohjelma listasta ensimmäisen.

Tarkista laskulta toimittajan tiedot ennen maksuaineiston muodostamista.

Huom! Toimittajasi saattaa käyttää laskutuspalvelua, esim Ropo Laskutuspalvelu. Vastaanottamallasi lasku tulee toimittajasi nimellä, mutta maksu ohjautuu laskutuspalvelun tilille. Näin ollen sinulle saattaa tulla laskuja eri toimittajilta, joilla on sama IBAN-tilinumero.