Verkkolaskupalvelu


Verkkolaskupalvelun käyttöönotto

 1. Tilaa verkkolaskupalvelu lisäominaisuus Suonentiedon myynnistä.
 2. Saat uuden Lisenssin rekisteriotteen. Syötä Lisenssin tiedot ohjelmaan.
 3. Rekisteröidy Apix:n palveluun osoitteessa https://registration.apix.fi
 4. Saat Apixilta vahvistuksen ja verkkolaskuosoitteen muotoa 003712345678, jossa kahdeksan viimeistä numeroa on y-tunnus ilman väliviivaa. Välittäjätunnus on 003723327487.
 5. Syötä tunnukset Maatalousneuvoksen tai Balanssin Laskutukseen tai Ostoreskontraan (valikosta Perustiedot / Verkkolaskupalveluasetukset…).
  • HUOM: Tunnukset ovat AINA yrityskohtaiset, eli tilitoimistolla tulee olla yrityskohtaiset tunnukset jokaiselle asiakkaalle erikseen.
 6. Paina Testaa yhteys -nappia. Mikäli yhteys onnistui, verkkolaskupalvelu on käytettävissäsi.
  • HUOM: Yhteystiedot-osiosta voit tarkastaa, että tiedot ovat oikein. APIX:lle ilmoitettu Y-tunnus tulee vastata yritystietojen Y-tunnusta.
 7. Osta verkkopostimerkkejä Apixin verkkokaupasta http://www.apix.fi.
  Palveluiden hinnasto löytyy osoitteesta http://www.apix.fi/hinnasto
  Maksu vain lähetetyistä tai vastaanotetuista laskuista. Ei kiinteitä kuluja.
  Myös laskutussopimus on mahdollinen, mikäli lähetät paljon laskuja. Tiedustele lisää Apix:n asiakaspalvelusta.
 8. Laskuja lähettääksesi suositus on, että syötät asiakkaidesi Y-tunnukset Laskutuksen asiakastietoihin tai tiedossasi olevat verkkolaskuosoitteet.
 9. Ostolaskuja vastaanottaaksesi
  · lähetä toimittajillesi Laskutusohje/toimittajakirje, jossa on uudet verkkolaskuosoitteesi. Malli http://www.apix.fi/toimittajakirje_FIN.doc
  · jos haluat tulevat paperilaskut skannauspalveluun, sisällytä toimittajakirjeeseen myös skannauspalvelusi osoite. Suosittelemme että otat skannauspalvelun käyttöön, sillä silloin kaikki ostolaskut tulevat helposti ostoreskontraan automaattisesti.
  · jos toimittajasi käyttää pankkia välittäjänä, pyydä tarkistamaan verkkolaskuosoite seuraavasta ohjeesta: http://www.apix.fi/ohje.html.

Muuta

Ohjevideot