Verkkolaskupalvelu


Verkkolaskupalvelun käyttöönotto

 1. Tilaa verkkolaskupalvelu-lisäominaisuus ohjelmaasi Suonentiedon myynnistä.
 2. Mikäli käytössäsi on työasema-versio, saat uuden lisenssin rekisteriotteen. Syötä lisenssin tiedot ohjelmaan.
 3. Rekisteröidy Apix:n palveluun osoitteessa https://registration.apix.fi
 4. Saat Apixilta vahvistuksen rekisteröitymisestä
 5. Syötä Apix-käyttäjätunnukset Maatalousneuvoksen tai Balanssin Laskutukseen tai Ostoreskontraan (valikosta Perustiedot / Yhteysasetukset, Verkkolaskupalvelu-välilehti).
  • HUOM: Tunnukset ovat AINA yrityskohtaiset, eli tilitoimistolla tulee olla yrityskohtaiset tunnukset jokaiselle asiakkaalle erikseen.
 6. Paina Testaa yhteys -nappia. Mikäli yhteys onnistui, verkkolaskupalvelu on käytettävissäsi.
  • HUOM: Yhteystiedot-osiosta voit tarkastaa, että tiedot ovat oikein. APIX:lle ilmoitettu Y-tunnus tulee vastata yritystietojen Y-tunnusta.
 7. Osta verkkopostimerkkejä Apixin verkkokaupasta http://www.apix.fi tai sovi Apixin kanssa laskutussopimuksesta.

Laskutus

 • Laskuja lähettääksesi suositus on, että syötät asiakkaidesi Y-tunnukset ja verkkolaskuosoitteet Laskutuksen asiakastietoihin.
 • Laskujen lähetys tapahtuu joko laskuikkunan E-lasku -painikkeen alta valinnalla ”Lähetä E-lasku verkkolaskupalveluun”
 • Useampia laskuja lähetettyä kerralla valitsemalla Tulosteet/Laskut.

Ostoreskontra

Olet saanut Apixilta verkkolaskuosoitteen, joka on muotoa 003712345678, jossa kahdeksan viimeistä numeroa on y-tunnus ilman väliviivaa. Verkkolaskujen vastaanotto-osoite vaihtelee lähettäjän käyttämän lähetyspalvelun mukaan.Voit tarkistaa tiedon Apixin sivuilta: https://www.apix.fi/operaattorit_tunnisteet.html.
Lähetä toimittajillesi Laskutusohje/toimittajakirje, jossa on uudet verkkolaskuosoitteesi. Malli http://www.apix.fi/toimittajakirje_FIN.doc
Jos haluat tulevat paperilaskut skannauspalveluun, sisällytä toimittajakirjeeseen myös skannauspalvelusi osoite. Suosittelemme, että otat skannauspalvelun käyttöön, sillä silloin kaikki ostolaskut tulevat helposti ostoreskontraan automaattisesti.

Muuta

Ohjevideot