Tuo tietoja


Huom! Jos tuotava aineisto on muodostettu Suonentiedon ohjelmalla, ei tuonti-aineiston muokkaus ole tarpeellista. Tiedot ovat tuonti-aineistossa oikeassa muodossa.

 

Tietojen tuonti muista ohjelmista

Ohjelmaan on mahdollista tuoda tietoja csv- tai xlsx-muotoisina tiedostoina. Tuotavia tietoja voivat olla esimerkiksi asiakastiedot, tuoterekisteri tai palkansaajatiedot.

Tuotavan tiedoston päivämääräformaatin tulee olla ISO8601-standardin mukainen (esimerkiksi 2024-06-14T10:31:35.977+03:00). Suosittelemme, että sisäänluettavan tiedoston muoto csv, jossa erotinmerkkinä käytetään puolipistettä.

Taulukon rakenne täytyy olla tietynlainen, että tuonti onnistuu. Neuvonta toimittaa pyydettäessä taulukon rakenteen mallin sähköpostitse.

Tietojen tuonnin vaiheet

Valitse yritys, johon haluat tietoja tuoda. Tietojen tuonti -toiminto löytyy Yrityksen valinta -ikkunan Toiminnot-valikosta.

Valitse tuotavat tiedot sisältävä taulukko kansio-painikkeesta aukeavalla tiedostonvalinta-toiminnolla. Paina Seuraava-painiketta. Esimerkkiaineisto sisältää asiakastiedot toisesta yrityksestä.

Tietojen päivitystapa:

  • Lisää puuttuvat: Toiminto vertaa yrityksen olemassaolevaa asiakasrekisteriä ja lisää taulukosta ne asiakastiedot, joiden tunnuksella olevia asiakkaita ei löydy.
  • Päivitä olemassaolevat: Toiminto ei lisää uusia, mutta päivittää asiakkaan tunnuksen perusteella asiakasrekisterin tietoja.
  • Lisää puuttuvat ja päivitä olemassaolevat: Tuonti vertaa olemassaolevaa asiakasrekisteriä. Jos samalla tunnuksella löytyy jo asiakastieto, päivitetään sen tiedot taulukon tiedoilla. Jos tunnuksella ei löydy asiakastietoa, lisätään se asiakasrekisteriin uudella tunnuksella.

Tuonti käynnistyy Suorita-painikkeella.

Huom! Ennen toiminnon suorittamista kannattaa ottaa varmuuskopio yritysaineistosta. Mikäli tuonti-toiminto epäonnistuu, peruuttaminen tapahtuu varmuuskopion palautuksen avulla.