Tyel eläkevakuutusten ylläpito

Tyel-vakuutuksien ylläpidossa, valitse oletuksena oleva rivi muokattavaksi tai tarvittaessa lisää uusi vakuutusopimus +-painikkeella

Anna sopimukselle kuvaava nimi. Valitse Työeläkelaitos alasvetovalintalistasta.

Vakuutusnumeron tulee olla muotoa NN-NNNNNNNNT. Vakuutusnumero on enintään 11 merkkiä pitkä sisältäen väliviivan.

Sopimustyönantaja on kyseessä silloin kun Tyel-vakuuttamisesta on tehty sopimus työeläkelaitoksen (tai muun vastaavan) kanssa.

Tilapäinen työnantaja

• Sopimustyönantajan valintaruksi poistetaan
  • Vakuutusnumero-kenttään syötetään valitun työeläkelaitoksen tilapäisen työnantajan ns. geneerinen eläkejärjestelynumero. Numeron saat valitsemastasi työeläkelaitoksesta.

Huomio! Jos työnantaja on toiminut tilapäisenä työnantajajana ja sen jälkeen muuttuu sopimustyönantajaksi, tulee palkalaskennan Tyel-vakuutukset-ikkunassa lisätä uusi Tyel-vakuutus, ja syöttää sille uuden sopimuksen numero. Tämän jälkeen Ohjaustiedot-ikkunassa tulee vaihtaa kyseinen sopimustyönantajan vakuutusnumero ja vaihtaa kyseinen Tyel-vakuutus myös työntekijöille.