Palkanlaskennan ohjaustiedot

Perustiedot -> Ohjaustiedot

Ohjaustiedot kannattaa täyttää huolellisesti. Ohjelma käyttää tietoja mm. palkkatietoilmoitukselle, kirjanpitosiirron asetuksiin jne.

Maksutilit

Alasvetovalikosta valitaan pankkitili, jota käytetään palkkojen maksamiseen. Jos valintalista on tyhjä, pankkitilin voi lisätä kynä-painikkeesta. Avautuvaan ikkunaan syötetään pankkitilin tiedot .

Käteismaksutili määräytyy käytettävän tilikartan mukaan. Esimerkiksi tilikarttamallilla 1 Maatalous, käteistili on 1910. Vastaavasti tilikarttamallilla 311 Osakeyhtiö, käteistili on 1900.

Tulosteiden ohjaustiedot

Käteiskuittaus palkkalaskelmaan -valinta lisää palkkalaskelman loppuun tekstin ”Palkka kuitataan vastaanotetuksi”.

Päivätapahtumien työntekijä -tulosteelle keskihinta -valinta vaikuttaa Erittely työntekijälle -tulosteelle (Päivätapahtumat -> Tulosteet -> Erittely työntekijälle).

Sähköpostin lähetysasetukset

Viestipohjan valinta tarvitaan, jos palkkalaskelmia lähetetään sähköpostitse työntekijälle (Palkanlaskenta Plus-tuote).

Viestipohjan voi lisätä yllä olevasta kolmen pisteen painikkeesta tai Perustiedot -> Sähköpostiasetukset.

TyEL-vakuutus

Muokkauspainkkeella […] pääsee Tyel-vakuutusopimusten ylläpitoon. Katso lisäohje oikean reunan linkistä.

Valitse voimassaoleva Tyel-vakuutus Sopimustyönantajan vakuutusnumero-kenttään.
Myös Tilapäisen työnantajan tulee lisätä vakuutusopimusten ylläpidossa tieto eläkevakuutuksesta tilapäisen työanantajan ns geneerisellä TyEL-vakuutusnumerolla.

Tulorekisterin varmenne

Jos ohjelmassa on vain yksi tulorekisterin varmenne noudettu, käyttää ohjelma sitä oletusvarmenteena. Jos käytössä on useita varmenteita eri yrityksille, tulee Ohjaustiedoissa valita yrityskohtaisesti käytettävä varmenne.

Lue lisää tulorekisterin varmenteesta

Kirjanpitosiirto

Kirjanpitosiirrossa käytettävä tositelaji valitaan alasvetovalikosta.

Jos kirjanpitosiirrossa halutaan sairausvakuutusmaksujen kirjaus automaattisesti, merkitään valinta ja määritellään sairausvakuutuksen kirjanpitotili.

Palkkavuosikohtaiset asetukset

Verotuksen yhteyshenkilö ja puhelinnumero menee mm. vuosi-ilmoituksen yhteenvetoon ja rajoitetusti verovelvollisten erittelyyn. Puhelinnumeroita saa olla vain yksi.

Työnantajasuorituksien maksutiedot

Omaveroviite on 1.1.2017 lähtien RF-viite. Uuden viitteen saa Verohallinnon OmaVero-palvelusta.

Viite tulostuu Oma-aloitteisten verojen (Työnantajasuoritusten) tilisiirtolomakkeelle samoin kuin yrityksen veloitus IBAN.

Työnantajasuorituksien verokausi

Valitse yrityksen käyttämä verokausi. Verokausi vaikuttaa työnantajasuorituksien ilmoittamisessa.

Vuodesta 2019 lähtien verokausi voi olla vain kuukausi.

Sähköisten ilmoitusten asetukset

Vuodesta 2019 alkaen Aineistokansio-kentässä valitaan kansio, mihin palkkatietoilmoitus tallentuu, kun ei käytetä tulorekisterin varmennetta ja palkanlaskentaohjelman suoraan tulorekisteriyhteyttä.

2019 edeltävillä palkkavuosilla, polku määrää mihin sähköiset aineistot talletetaan lähettämistä varten (vuosi-ilmoitus, työnantajasuoritukset, TyEL-aineistot). Sähköisen ilmoituksen lähetystapana Pankkitunniste on mahdollista vain henkilöyrityksillä esim. yksityinen (luonnollinen) henkilö/perheviljelmä tai toiminimi. Lähetystapa vaikuttaa sähköisiin aineistoihin.

Kotitaloustyönantajan henkilötunnus

Kun palkanmaksajana toimii kotitaloustyönantaja (luonnollinen henkilö), syötetään työnantajan henkilötunnus.
Huomio! Tällöin Yritystiedot-lomakkeella annetaan henkilön Sukunimi ja Etunimi  Nimi-kentässä ja Y-tunnus-kenttä tulee olla tyhjä.