Yrityksen perustaminen

Toiminnolla lisätään uusi yritys ja valitaan yritykseen perustiedot

Moduulit

Voit lisätä yritykseen taloushallinnon ja/tai palkanlaskennan aineiston riippuen ohjelmalisenssin koostumuksesta. Yritykseen voi myöhemmin lisätä puuttuvan aineiston, jos hankit puuttuneen ominaisuuden lisenssiin.

Yrityksen tiedot

Tunnus -kohdassa kirjoita haluamasi tunnuksen yritykselle. Tunnus näkyy yrityksen valinta -ikkunassa ja ohjelman pääikkunassa. Raporteille tunnus ei tulostu

Nimi -kohtaan kirjoitetaan yrityksen nimi

Kieli -kohdassa valitaan yrityksessä käytettävä tilikartan, omaisuus- ja kohteiden ja raporttien kieli. Vaihtoehtoina on suomi tai ruotsi. Raportit ruotsinkielisinä vain kirjanpidon puolella

Juridinen muoto -kohdassa valitse yrityksen yritysmuoto. Valinnassa näkyvissä ne vaihtoehdot joihin lisenssilläsi on oikeus. Tämä valinta vaikuttaa siihen, mitä tilikarttamalleja voit valita

Tilikarttamalli -kohdassa valitse yrityksen tilikarttamallin. Valinnassa näkyvissä ne tilikarttavaihtoehdot, joihin lisenssi antaa oikeuden ja valitsemasi juridinen muoto liittyy.

Palkkavuosi -kohdassa valitse, mille vuodelle palkanlaskennan aineiston perustat

Tilikausi -kohdassa valitse perustettavan kirjanpidon ensimmäisen tilikauden alku- ja loppupäivä. Valinta tulee näkyviin, kun olet valinnut Juridisen muodon ja Tilikarttamallin. Jos haluat edellisen tilikauden vertailutiedot näkyviin kuluvalle kirjanpidon tilikaudelle, valitse tilikaudeksi kuluvaa tilikautta edeltävä tilikausi.