Vapsa verkkoasiointipalvelu Suonentiedon asiakkaille


Vapsa-palvelusta Suonentiedon asiakas voi ladata ohjelmalisenssiin liittyvän uusimman päivitysjulkaisun, nähdä huoltosopimuksen tilan, nähdä päivitysavaimen sekä ylläpitää omaa sähköpostiosoitettaan. Vapsa sisältää myös ohjelman käyttövinkkejä ja keskustelupalstan.

Vapsaan rekisteröityminen

Ennen kuin asiointipalvelua voi käyttää on suoritettava oman tilin rekisteröinti. Rekisteröinti edellyttää oman sähköpostin ja asiakastunnuksen sekä nettisalasanan syöttämistä. Asiakastunnus ja nettisalasana löytyvät Lisenssin rekisteriotteesta, mikäli rekisteröintiä ei ole vielä suoritettu.

  1. Avaa palvelu osoitteessa https://palvelut.suonentieto.fi/vapsa/
  2. Kirjaudu sisään nykyisellä Suonentiedon asiakastunnuksella ja nettisalasanalla.
  3. Tarkista, että sähköpostiosoitteesi on oikein (korjaa tarvittaessa)
  4. Hyväksy käyttöehdot ja napsauta Tallenna, jolloin saat kirjautumislinkin sähköpostiisi. Linkki on voimassa yhden tunnin. Jos sähköpostia ei löydy Saapuneet-kansiosta tarkista varmuuden vuoksi roskapostikansio.
  5. Avaamalla sähköpostissa olevan linkin pääset rekisteröitymään palveluun. Anna ensiksi haluamasi salasana, joka on vain sinun tiedossa. Salasanan pitää olla vähintään 8 merkkiä pitkä. Käytä salasanassa numeroita ja kirjaimia, mutta älä helposti arvattavia asioita kuten syntymäaikoja.
  6. Napsauta Tallenna.
  7. Voit jatkossa kirjautua asiakastunnuksella ja äsken antamallasi salasanalla.

Salasana unohtunut

Voit pyytää uuden salasanan muodostamislinkin sähköpostiisi, milloin tahansa. Vapsan kirjautumisikkunassa syötä asiakastunnus ja sähköpostiosoitteesi. Napsauta Lähetä. Avaa sähköposti ja kirjaudu linkin avulla salasanan muutoslomakkeeseen.

Sähköpostiosoitteen muutos

Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, tee muutos Vapsassa kohdassa Omat tiedot.

Mikäli palvelussa on vanhentunut sähköpostiosoitteesi, et voi uusia mahdollisesti unohtamaasi salasanaa. Et myöskään saa ohjelmaan liittyviä tiedotteita. Ota tällöin yhteys Suonentiedon neuvontaan p. 017 2642660.